דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם שום ביתי
לחם שום ביתי
מהיום מכינים לחם שום בבית

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 42 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב ביחד את הקמח, השמרים היבשים, השום הכתוש ושמן הזית, להוסיף את המים החמימים ולהתחיל לעבד לבצק. להוסיף את המלח ולעבד כ- 7-8 דקות עד לקבלת בצק נוח לעבודה. לשמן קלות קערה, להניח בה את הבצק, לכסות במגבת ולהניח להתפחה של כ- 45 דקות.
  • 2 בינתיים, ליצוק לקערה קטנה את שמן הזית, לתוכו לכתוש את שיני השום ולערבב.
  • 3 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 4 להוציא את הבצק מהקערה ולהניחו על נייר אפייה. לרדד למלבן מקצה אחד של נייר האפייה עד קצהו השני (שלא יהיה דק מדי). לאחוז בנייר בשני הצדדים ולהעביר לתבנית.
  • 5 בעזרת מברשת להבריש את הבצק עם תערובת השמן והשום שהכנו. למרוח בנדיבות הן את השמן והן את השום כך שיתפזר היטב על כל הבצק (ניתן לפזר מעט מלח גס, ומעט טימין או אורגנו).
  • 6 בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה לחתוך את הבצק למלבנים, ולאפות בתנור למשך כ- 25 דקות או עד שהבצק מזהיב. בתום האפייה להוציא מהתנור ולמרוח עוד מעט שמן זית.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין גם בצורת לחמניות קטנות עגולות או מאורכות.

הערך התזונתי לא כולל את המלח הגס, הטימין או האורגנו במידה ומוסיפים. ניתן להקפיא לאחר האפייה (לצנן קודם).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אביגייל פולק כהן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)150360
חלבונים (גרם)2.83 6.81
פחמימות (גרם)1946
מתוכן סוכרים (גרם)0.04 0.09
שומנים (גרם)6.92 16.64
מתוכם שומן רווי (גרם)1.01 2.44
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.09
נתרן (מ"ג)140.39337.8
סיבים תזונתיים (גרם)0.08 0.2
מים (גרם)7.0917.07
ויטמין B (מ"ג)0.110.27
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.120.28
ויטמין C (מ"ג)1.222.94
ויטמין E (מ"ג)00.01
ויטמין K (מק"ג)0.070.16
סידן (מ"ג)7.3317.63
ברזל (מ"ג)0.070.16
מגנזיום (מ"ג)1.032.48
זרחן (מ"ג)614.43
אבץ (מ"ג)0.050.11
אשלגן (מ"ג)15.7537.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 23.9% 9.8% 66%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.