דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוסקת חצילים עם תפו"א ובשר טחון

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 425 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • החצילים
  • חציל - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.65 ק"ג)
    פרוסים לעובי 1 ס"מ
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • סוכר - קורט (2 גרם)
  • מלח - קורט
  • תפוחי האדמה
  • תפוח אדמה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (676 גרם)
    פרוסים דק
  • מלית הבשר
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שום - 1/2 ראש
    כתוש
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • בשר טלה טחון - 500 גרם
    בשר כבש טחון
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    חלוטות וקצוצות
  • סלט טחינה -  כוסות - סה"כ (225 גרם)
    טחינה דלילה מתובלת בעדינות
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
    ו/או כוסברה קצוצה
  • מלח - קורט
  • סוכר - קורט (2 גרם)
  • ביצה - Medium
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להניח את פרוסות החצילים בתבנית התנור וליצוק מעל את שמן הזית. להוסיף מים עד מחצית גובה החצילים, לפזר למעלה את הסוכר והמלח, ולצלות בגריל ב- 250 מעלות עד להשחמה (להפוך באמצע). בינתיים, לבשל את פרוסות תפוחי האדמה חצי בישול לריכוך חלקי.
  • 2 לחמם בסיר את שמן הזית ולטגן את הבצל והשום. להוסיף את הבשר הטחון (ניתן להשתמש גם ב- 1 ק"ג בשר בקר טחון) ולטגן תוך כדי פירור ובחישה. להוסיף את העגבניות, 1/2 כוס מהטחינה והעשבים (פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה). לתבל במלח וסוכר, לכבות את האש ולקרר. בשלב זה להוסיף גם את הביצה ולערבב.
  • 3 לסדר בתבנית אפייה שכבות של תפוחי האדמה, חציל, מלית ולסגור בפרוסות חציל. למזוג מלמעלה את כוס הטחינה שנותרה, ולאפות כחצי שעה בחום של 190 מעלות עד להתייצבות והזהבה.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רחלי קדם

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)513121
חלבונים (גרם)31.62 7.45
פחמימות (גרם)348
מתוכן סוכרים (גרם)7.78 1.83
שומנים (גרם)28.52 6.71
מתוכם שומן רווי (גרם)7.79 1.84
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)108.08 25.45
נתרן (מ"ג)352.8483.08
סיבים תזונתיים (גרם)5.92 1.39
מים (גרם)313.4473.8
ליקופן (מ"ג)1.050.25
ויטמין A (מק"ג)31.367.38
ויטמין B (מ"ג)11.272.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.07
ויטמין B3 (מ"ג)8.632.03
ויטמין B5 (מ"ג)1.290.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.690.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)55.1712.99
ויטמין B12 (מק"ג)2.910.68
ויטמין C (מ"ג)20.094.73
ויטמין D (מק"ג)0.120.03
ויטמין E (מ"ג)1.210.28
ויטמין K (מק"ג)51.4612.12
סידן (מ"ג)50.6611.93
ברזל (מ"ג)3.530.83
מגנזיום (מ"ג)62.9914.83
זרחן (מ"ג)295.7469.63
אבץ (מ"ג)6.161.45
אשלגן (מ"ג)914.25215.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.030.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.170.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.810.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.421.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.030.95

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 28.6% 31.8% 33.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.