דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 449 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק שעועית
מרק שעועית ברוטב עגבניות
  • 1 לשטוף את השעועית ולהשרות במים למשך לילה שלם. לסנן ולשטוף, לשים בסיר את השעועית, למלא במים ולהביא לרתיחה. לסנן ולשטוף את השעועית פעם נוספת.
  • 2 לטגן בסיר את הבצל בשמן הזית עד להזהבה, להוסיף את תפוח האדמה, הגזר, הסלרי והשום, ולהמשיך לטגן מספר דקות.
  • 3 להוסיף כ- 7-8 כוסות מים ואת השעועית הלבנה המבושלת. להוסיף את העגבניות הקצוצות (ניתן להשתמש גם בכ- 3/4 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות או לשלב עם עגבניות טריות), רסק העגבניות והתבלינים. לבשל כשעה או עד שהשעועית מתרככת.
  • 4 להגיש את המרק חם ולקשט בפטרוזיליה.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. תפוח האדמה נועד להסמיך מעט את המרק. ניתן להוסיף גם כף גדושה של קמח עם כחצי כוס מים להסמכה. במידה וסמיך מדי - ניתן להוסיף מים רותחים למים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.6% 14.3% 15.5% 58.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב