דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חזה עוף במילוי ברוקולי וכרובית

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 289 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • חזה העוף והמילוי
  • חזה עוף - 8 מנות - סה"כ (1 ק"ג)
    משוטחים לשניצלים
  • ממרח בזיליקום ואגוזים - 8 כפות - סה"כ (160 גרם)
    לא חובה (אפשר להחליף בחרדל)
  • ברוקולי מוקפא - 1/4 אריזת ניילון - סה"כ (200 גרם)
    כוס פרחי ברוקולי מבושלים
  • כרובית - 5 פרחים ממוצעים - סה"כ (225 גרם)
    כוס פרחי כרובית מבושלים
  • אבקת שום - כפית שטוחה (3 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • שאר המצרכים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קלוף וקצוץ
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    או תרסיס שמן (לטיגון)
  • שום - 2 שיניים
    שיני שום קלופות וקצוצות דק
  • בצל ירוק - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (75 גרם)
    רק את ראשי הבצל (החלק הלבן)
  • יין לבן - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • קמח לבן - כף שטוחה (12 גרם)
    אפשר גם קמח תפוחי אדמה
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • עלה דפנה יבש - יחידה אחת
  • מים - 1/3 כוס
    אפשר גם מרק עוף
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להכנת המלית - מועכים גס במזלג את הכרובית והברוקולי (המבושלים עד לכדי ריכוך) ומתבלים בחרדל (1/2 כפית - רק אם לא שמנו פסטו), אבקת שום, קורט מלח וקורט פלפל.
  • 2 מורחים על כל שניצל כף פסטו.
  • 3 מורחים על כל שניצל 1/8 מכמות המילוי תוך השארת שוליים של סנטימטר מכל צד מגלגלים ומהדקים עם קיסם.
  • 4 מחממים שמן (תרסיס או שמן רגיל/זית) במחבת ומאדים את הבצל, השום ואת החלק הלבן של הבצל הירוק, עד שמתרכך ומזהיב.
  • 5 מוסיפים את גלילות העוף ומשחימים על אש קטנה עד שמזהיב מכל הצדדים. מוסיפים קורט מלח, קורט פלפל, עלה דפנה יבש ויין לבן, ומבשלים למשך כ- 10 דקות ברתיחה עדינה.
  • 6 מערבבים קמח עם המים או המרק לעיסה אחידה ומוסיפים למחבת.
  • 7 מבשלים עוד 10 דקות ומדי פעם הופכים את הגלילות.
  • 8 מוציאים מהמחבת בכף מחוררת ומגישים עם הרוטב בצד.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלה הדפנה היבש. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רחלי קדם

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)382132
חלבונים (גרם)44.4 15.38
פחמימות (גרם)104
מתוכן סוכרים (גרם)2.23 0.77
שומנים (גרם)12.71 4.4
מתוכם שומן רווי (גרם)2.56 0.89
כולסטרול (מ"ג)113.75 39.41
נתרן (מ"ג)463.06160.44
סיבים תזונתיים (גרם)1.49 0.52
מים (גרם)176.7561.24
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)13.744.76
ויטמין B (מ"ג)21.547.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.07
ויטמין B3 (מ"ג)18.756.5
ויטמין B5 (מ"ג)1.50.52
ויטמין B6 (מ"ג)0.940.32
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.399.14
ויטמין B12 (מק"ג)0.460.16
ויטמין C (מ"ג)15.675.43
ויטמין D (מק"ג)0.160.05
ויטמין E (מ"ג)0.60.21
ויטמין K (מק"ג)26.849.3
סידן (מ"ג)44.2215.32
ברזל (מ"ג)1.930.67
מגנזיום (מ"ג)51.7817.94
זרחן (מ"ג)340.7118.04
אבץ (מ"ג)1.570.54
אשלגן (מ"ג)492.11170.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.420.49
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.110.39
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.170.75
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.920.66

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 18.5% 64.6% 14.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה