דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

3.91 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את כל הירקות.
  • 2 לקלף את הגזרים ולחתוך לעיגולים, את המלפפונים לחתוך לחתיכות, את הפלפלים לרצועות, את הפלפלים החריפים לחצאים ואת הכרובית לפרק לפרחים קטנים.
  • 3 לקלף את השום ולחתוך לפרוסות עבות.
  • 4 להכניס את כל הירקות לצנצנת גדולה (גובה 30 ס"מ ורוחב כ- 20 ס"מ).
  • 5 לפזר בין הירקות את שיני השום ואת הפלפלים החריפים.
  • 6 מעל הירקות להוסיף את המלח ואבקת קארי החמוצים.
  • 7 למלא 2/3 מהצנצנת בחומץ ו- 1/3 למלא במים, ולערבב היטב.
  • 8 לסגור את הצנצנת במכסה, להעמיד כשלושה ימים מחוץ למקרר. לבדוק בעיקר שהמלפפון שינה את צבעו ואז להכניס למקרר.
  • 9 במשך שלושת הימים הללו יש לערבב מדי פעם את הצנצנת (מומלץ פעמיים ביום להפוך ולשקשק מעט), ולבדוק שהמליחות סבירה.
  • 10 תיהנו חיוך
טיפ למתכון
לפני שסוגרים את הצנצנת ניתן להוסיף גם כרוב לבן לחמוצים.

ציוד נדרש: צנצנת גדולה.

הערך התזונתי לא כולל את החומץ. ניתן לשנות את כמויות הירקות וגם את סוגם. בנוסף, יש להתחשב בגודלה של הצנצנת בה משתמשים ולהתאים את כמות הירקות, החומץ, המלח ואבקת הקארי. יש להשתמש בחומץ טבעי ולא בחומץ סינטטי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,21631
חלבונים (גרם)41.67 1.07
פחמימות (גרם)2767
מתוכן סוכרים (גרם)55.62 1.42
שומנים (גרם)9.3 0.24
מתוכם שומן רווי (גרם)1.25 0.03
נתרן (מ"ג)50,5911,295
סיבים תזונתיים (גרם)77.69 1.99
מים (גרם)2,22456.94
ויטמין A (מק"ג)9,009230.64
ויטמין B (מ"ג)44.081.13
ויטמין B1 (מ"ג)1.170.03
ויטמין B2 (מ"ג)1.210.03
ויטמין B3 (מ"ג)12.330.32
ויטמין B5 (מ"ג)6.620.17
ויטמין B6 (מ"ג)4.510.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)560.8414.36
ויטמין C (מ"ג)1,75945.04
ויטמין E (מ"ג)12.720.33
ויטמין K (מק"ג)287.277.35
סידן (מ"ג)985.0225.22
ברזל (מ"ג)16.340.42
מגנזיום (מ"ג)374.019.58
זרחן (מ"ג)788.2120.18
אבץ (מ"ג)6.390.16
אשלגן (מ"ג)9,534244.09
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.670.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.370.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.310.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.130.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.990.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.2% 2.3% 10.3% 68.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.04 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.