דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שומשומיות מקוריות
שומשומיות מקוריות
שומשומיות מתוקות עם 3 סוגי שומשום

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 13 גרם למנה\יחידה (30-35 יחידות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר בעל תחתית עבה ממיסים את הסוכר והדבש תוך כדי בחישה בכף עץ.
  • 2 מוסיפים את השומשום ומערבבים על אש בינונית כ- 10 דקות, עד שהשומשום מזהיב מעט וכולו מכוסה בסוכר ובדבש.
  • 3 מוסיפים את הפיסטוק (הקצוץ) ו/או אגוזי הלוז הקצוצים ומבשלים עוד כמה דקות.
  • 4 משטחים את התערובת החמה מאוד על משטח העבודה, רצוי שיש או נירוסטה. אם לא, אפשר גם על נייר אפייה, ובעזרת ידיים רטובות מעט מרדדים את התערובת למלבן בעובי של כ- 1 ס"מ.
  • 5 ממתינים מספר דקות וחותכים בעזרת סכין חדה, לרצועות ברוחב הרצוי.
  • 6 מצננים ושומרים בצנצנת סגורה היטב במקרר. יש לציין כי העוגיות מתרככות מעט זמן קצר לאחר הוצאתן לטמפרטורת החדר.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הערה - בתמונות מצולמות העוגיות שהכנתי בפעם הראשונה, ללא תוספת הפיסטוק, אבל אני ממליצה לא לוותר עליו.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דגנית הילף כהן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)65513
חלבונים (גרם)1.86 14.71
פחמימות (גרם)538
מתוכן סוכרים (גרם)2.52 19.87
שומנים (גרם)4.63 36.56
מתוכם שומן רווי (גרם)0.47 3.73
נתרן (מ"ג)1.6613.13
סיבים תזונתיים (גרם)1.06 8.34
מים (גרם)0.151.15
ויטמין A (מק"ג)0.181.4
ויטמין B (מ"ג)60.080.48
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.09
ויטמין B2 (מ"ג)00.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.695.49
ויטמין C (מ"ג)0.030.27
ויטמין E (מ"ג)0.030.21
ויטמין K (מק"ג)0.181.42
סידן (מ"ג)107.25847.38
ברזל (מ"ג)0.221.73
מגנזיום (מ"ג)1.6513.02
זרחן (מ"ג)6.6352.38
אבץ (מ"ג)0.030.26
אשלגן (מ"ג)60.52478.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.191.49
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.191.47
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.332.6
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.322.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.5% 37.3% 15% 39.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.82 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.