דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 729 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוחי האדמה
  • תפוח אדמה - 10 יחידות בינוניות - סה"כ (1.69 ק"ג)
    קלופים וחתוכים לקוביות
  • שמן קנולה - 7.5 כפות - סה"כ (75 מ"ל)
    7-8 כפות לשימון תפוחי האדמה
  • הרוטב
  • חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (50 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול קצוץ דק/גס
  • רוטב צ`ילי מתוק -  כוסות - סה"כ (713 גרם)
    לפי הטעם
  • דבש - כפית (9 גרם)
    לפי הטעם (או סוכר חום)
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • שמנת להקצפה 32% שומן - קופסת קרטון (250 מ"ל)
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות קטנות-בינונית. להניח נייר אפייה על תבנית התנור, לשמן את תפוחי האדמה, לערבב היטב עם הידיים כדי שכל תפוחי האדמה יצופו בשמן ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עד להזהבה וקריספיות (למשך כ- 45-50 דקות).
  • 2 בינתיים, במחבת נוספת להכין את הרוטב: להמיס את החמאה, להוסיף את הבצל הסגול שחתוך בצורה גסה (לפי הטעם), רוטב הצ`ילי, הדבש (עדיף להשתמש בסוכר חום או בנוסף לדבש כדי לעדן את חריפות רוטב הצ`ילי), המלח ולבסוף את השמנת המתוקה.
  • 3 לערבב היטב ולבשל עד שהרוטב יבעבע.
  • 4 להוסיף את קוביות תפוחי האדמה אל המחבת עם הרוטב, ולערבב היטב כך שהרוטב יכסה את כל קוביות תפוחי האדמה.
  • 5 להמשיך לטגן מעט ולהגיש חם הומפרייז ביתי מושלם.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
יש לשים לב שתפוחי האדמה מוכנים כמו שצריך ושאינם קשים. ניתן להוסיף מעט אבקת שום לפי הטעם במידה ואוהבים ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

אופציה נוספת להכנת תפוחי האדמה היא לבשל אותם קלופים חצי בישול (כ- 30 דקות), להוציא, לייבש במגבת, להניח שיתקררו מעט ולחתוך לקוביות קטנות. לאחר מכן, במחבת גדולה לחמם 7-8 כפות שמן ולטגן את קוביות תפוחי האדמה. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה/בישול. לגרסת פרווה יש להשתמש בשמן קנולה במקום החמאה לטיגון הבצל ובשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,155159
חלבונים (גרם)8.91 1.22
פחמימות (גרם)17324
מתוכן סוכרים (גרם)6.92 0.95
שומנים (גרם)47.98 6.59
מתוכם שומן רווי (גרם)7.37 1.01
כולסטרול (מ"ג)90.75 12.46
נתרן (מ"ג)946.94129.99
סיבים תזונתיים (גרם)11.23 1.54
מים (גרם)355.0748.74
ויטמין B (מ"ג)9.521.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.430.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.01
ויטמין B3 (מ"ג)5.60.77
ויטמין B5 (מ"ג)2.190.3
ויטמין B6 (מ"ג)1.180.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.765.87
ויטמין C (מ"ג)32.94.52
ויטמין E (מ"ג)0.050.01
ויטמין K (מק"ג)9.031.24
סידן (מ"ג)40.935.62
ברזל (מ"ג)1.40.19
מגנזיום (מ"ג)87.9912.08
זרחן (מ"ג)180.0324.71
אבץ (מ"ג)1.210.17
אשלגן (מ"ג)1,439197.51
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 19.9% 3.7% 71.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.