דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 266 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
כתף חזיר עם רוטב ברביקיו
מאכל שחיתות אמריקאי
  • כמה דברים שכדאי לדעת לפני שאנחנו מתחילים:
  • 1 העישון הוא תהליך ארוך - העישון הקלאסי מתרחש בחום של 120 מעלות ונמשך 6-7 שעות. אני התאמתי את המנה הזאת לצלייה יחסית קצרה - 3 וחצי שעות.
  • 2 כדאי להשיג שבבי עישון טובים. למשל, ב"לגעת באוכל" או "ספייסס" ראיתי שבבי עישון שעשויים מחביות וויסקי ג`ק דניאלס - הנה רעיון מעולה. את השבבים חובה להשרות במים כשעה לפני שאתם מתכוונים להתחיל את הצלייה.
  • 3 את הבשר צריך להוציא מהמקרר לפחות שעה לפני הצלייה - ממש לא כדאי להתחיל לצלות כשהבשר קר ממש.
  • תשאלו, איך מעשנים בגריל גז? איפה שמים את השבבים?
  • בקצרה, מכינים מעטפה מנייר כסף עבה, מכניסים לשם את שבבי העץ ומחוררים עם סכין את החלק העליון של המעטפה. אחר כך, אם עובדים על גריל גז, שמים את המעטפה ישר על מפזרי הלהבה ומפעילים את הגריל על חום מקסימאלי עד שרואים עשן. אז מורידים את האש לרמה הרצויה, שכאן היא בינונית-נמוכה. במקרה של גריל פחמים, אפשר פשוט לפזר את שבבי העץ ישר על הפחמים עצמם.
  • אופן ההכנה:
  • 1 מערבבים את כל מרכיבי תערובת התבלינים בקערה - מלח גס, סוכר חום, פפריקה, פלפל שחור, שום גבישי, שבבי בצל, פלפל צ`ילי טחון וזרעי סלרי טחונים.
  • 2 על קרש חיתוך מסדרים 4 חתיכות די ארוכות של חוט קצבים - אנחנו נצטרך לקשור את הנתח אחר כך.
  • 3 על החוטים שמים 4-5 רצועות של בייקון - כך שנוכל לקשור את הנתח יחד עם הרצועות - שיהיה עטוף (להשתמש בבייקון משובח ופרוס לפרוסות בעובי 3 מ"מ).
  • 4 על הבייקון שמים את הנתח עצמו, על הצד של השומן.
  • 5 עם סכין עושים חריצים ארוכים בצד הפנימי של הנתח, מתבלים בנדיבות עם תערובת התבלינים.
  • 6 רוצצים 2 רצועות בייקון גס ושמים מעל לתבלינים וגם בתוך החריצים שעשינו.
  • 7 מגלגלים את הנתח, קושרים אותו טוב טוב ומפזרים מעל קצת מהתבלינים, כדי שייצא כמו בתמונה השנייה.
  • 8 הצלייה היא על חום של 165 מעלות, למשך כ- 3 וחצי שעות, עד שהחום הפנימי של הבשר יגיע ל- 85-90 מעלות.
  • 9 עכשיו - לחלק המגניב ביותר. כשהנתח מוכן, מורידים מהאש, נותנים לו "לנוח" כ- 10 דקות, ואז, חמושים בשני מזלגות, פשוט קורעים את הבשר לגזרים וחתיכות.
  • 10 מגישים בצלחת או על לחמניית המבורגר עם רוטב ברביקיו לבחירתכם חיוך

הערך התזונתי לא כולל את שבבי הבצל ופלפל הצי`לי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 47.9% 47.9% 4.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.92 (0.92 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב