דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
נשנושי זעתר ללא גלוטן

מצרכים למתכון

200 מנות/יחידות, 5 גרם למנה\יחידה (כ- 200 חטיפים קטנים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מנפים את הקמחים, חותכים את החמאה לחתיכות קטנות, שמים את כל חומרי הבצק (קמחים, כף סיבים תזונתיים, ביצה אחת, כפית מלח, חמאה, ויוגורט) בקערה ולשים לבצק אחיד ולא דביק.
  • 2 אם לא מתגבש בצק להוסיף כל פעם כף יוגורט עד לאיחוד ויצירת בצק.
  • 3 במידה והבצק דביק מעט, להוסיף מעט קונדיטור.
  • 4 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
  • 5 מרדדים על נייר אפייה מקומח (מקמחים גם את המערוך) כל חלק לעלה דק בעובי של כ- 2-3 מ"מ בעזרת גלגלת (כמו לפיצה) או סכין חותכים את העלה לגודל הרצוי (אני חתכתי לריבועים של כ- 2 ס"מ).
  • 6 מושחים את העלה בביצה טרופה (מהולה במעט מים), זורים זעתר ושומשום (או כל בחירה אחרת).
  • 7 אם רוצים מפזרים מעט מלח גס.
  • 8 מעבירים את נייר האפייה עם החטיפים לתבנית.
  • 9 אופים בחום בינוני גבוה 190 מעלות כ- 10 דקות או עד שהמאפה מזהיב או משחים.
  • 10 לאחר קירור מפרידים את החתיכות ושומרים בכלי אטום (אפשר גם להקפיא לכמה חודשים).
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר על כל עלה משהו אחר שאוהבים או להשתמש ביותר מתוספת אחת לעלה. אפשר להחליף את היוגורט לאשל או לבן. אני אוהבת להשתמש ביוגורט עיזים או כבשים. ככל שהמאפה שחום יותר כך הוא יהיה פריך יותר. אם רוצים לגוון בצורה, ניתן לקרוץ בחותכני עוגיות קטנים צורות שונות.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16296
חלבונים (גרם)0.21 3.81
פחמימות (גרם)240
מתוכן סוכרים (גרם)0 0.05
שומנים (גרם)0.73 13.42
מתוכם שומן רווי (גרם)0.41 7.55
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)4.46 81.84
נתרן (מ"ג)60.761,114
סיבים תזונתיים (גרם)0.11 2.08
מים (גרם)0.529.49
ויטמין A (מק"ג)1.0919.95
ויטמין B (מ"ג)15.80.29
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00.06
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.19
ויטמין B6 (מ"ג)00.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.325.86
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.11
ויטמין D (מק"ג)0.010.26
ויטמין E (מ"ג)0.010.13
ויטמין K (מק"ג)00.04
סידן (מ"ג)1.7632.29
ברזל (מ"ג)0.020.38
מגנזיום (מ"ג)0.081.5
זרחן (מ"ג)1.3524.68
אבץ (מ"ג)0.010.16
אשלגן (מ"ג)1.1420.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.46
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.43

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 22.6% 6.4% 67.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה