דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אספרגוס בבצק פילו
אספרגוס בבצק פילו
אספרגוס עטוף בבצק פילו

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 377 גרם למנה\יחידה (4 יחידות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 את המרכיבים לרוטב טחינה-בזיליקום מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת טחינה ירוקה וטעימה. להוסיף מים לפי הצורך עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  • 2 מחממים את התנור מראש ל- 200 מעלות.
  • 3 פורסים 2 דפים מהבצק על משטח נקי, מזליפים מעט משמן הזית ומברישים עם מברשת עבה.
  • 4 מכל צד, מפזרים מעט מלח גס ובערך כפית מהזעתר, חותכים את החלק התחתון של האספרגוס (כ- 5 גבעולים) אחרי שטיפה, ומניחים במרכז או נטוי הצידה, כך שיהיה קל לגלגל סביבו את הבצק.
  • 5 מברישים שוב מכל כיוון את שמן הזית, כך שכל הבצק יהיה משוח היטב. כך לעשות עם יתר המצרכים.
  • 6 לסדר בתבנית אפייה ולאפות למשך כרבע שעה או עד שהבצק מזהיב.
  • 7 לאחר האפייה מומלץ למשוח שוב מעט משמן הזית לברק.
  • 8 להגיש עם סלט ליד וטחינה מעל...
  • 9 בתיאבון חיוך

בכל פעם שכתוב "שמן זית" באופן ההכנה, מדובר פשוט על טבילה מחצי הכוס עם מברשת ומריחה על הבצק. חצי כוס מספיקה להכל.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של נטלי הולדינג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)685182
חלבונים (גרם)18.02 4.78
פחמימות (גרם)6417
מתוכן סוכרים (גרם)2.78 0.74
שומנים (גרם)39.51 10.49
מתוכם שומן רווי (גרם)6.11 1.62
נתרן (מ"ג)2,564680.49
סיבים תזונתיים (גרם)4.42 1.17
מים (גרם)214.8157.02
ליקופן (מ"ג)0.060.02
ויטמין A (מק"ג)180.8848.01
ויטמין B (מ"ג)4.081.08
ויטמין B1 (מ"ג)0.330.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.08
ויטמין B3 (מ"ג)2.380.63
ויטמין B5 (מ"ג)0.520.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)306.2881.3
ויטמין C (מ"ג)25.026.64
ויטמין E (מ"ג)3.120.83
ויטמין K (מק"ג)134,90635,808
סידן (מ"ג)129.0634.26
ברזל (מ"ג)4.091.08
מגנזיום (מ"ג)48.7512.94
זרחן (מ"ג)126.6133.6
אבץ (מ"ג)1.450.38
אשלגן (מ"ג)544.99144.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.160.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 31.4% 14.3% 50.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.51 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.