דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 203 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים ברוטב עגבניות
סלט חצילים עם רוטב נהדר
  • 1 לקלוף את החצילים שורה כן שורה לא (ליצירת פסים), לחתוך את החצילים לפרוסות ולהעמיד במסננת עם המלח הגס לשעה.
  • 2 לחמם במחבת את השמן.
  • 3 לנקות את החצילים בנייר סופג ולהכניס למחבת לטיגון משני הצדדים עד שהם שחומים. להוציא לנייר סופג.
  • 4 באותה המחבת להכניס את הפלפל האדום החתוך לרצועות ולטגן כחמש דקות עד שהם רכים.
  • 5 להוסיף את שיני השום הקצוצות, הרסק, התבלינים והמים ולהביא לרתיחה.
  • 6 לכסות ולבשל 20 דקות על אש נמוכה.
  • 7 להוסיף את החצילים המטוגנים ולבשל עוד 10 דקות.
  • 8 במידה וחסר נוזלים להוסיף עוד מעט מים.
  • 9 לפני ההגשה לקצוץ פטרוזיליה ולהוסיף לסלט.
  • 10 להכין את החלה לטבילה ברוטב הנפלא.
  • 11 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. זמן ההכנה כולל את זמן השריית החציל במלח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.1% 27.4% 7.4% 54.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב