דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צלעות עגל במרינדה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 843 גרם למנה\יחידה

  • צלעות עגל - 4 מנות - סה"כ (800 גרם)
    4 צלעות מנוקות משומן מיותר
  • תפוח אדמה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (507 גרם)
    מקולפים וחתוכים לקוביות
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
    מקולפים וחתוכים לטבעות
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    2 מקלות סלרי חתוכים גס
  • קישוא זוקיני - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    חתוך לטבעות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול חתוך לקוביות
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
    חתוכה לקוביות
  • שום - 5 שיניים
    חתוכות לפרוסות
  • מרינדת הסילאן
  • סילאן - כוס (344 גרם)
  • רוטב טריאקי - כוס (240 מ"ל)
  • חומץ בלסמי - כף (10 מ"ל)
  • יין אדום - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • תימין - גבעול (1 גרם)
    ענף תימין טרי קצוץ
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מעבירים את כל חומרי המרינדה לסיר ומביאים לרתיחה.
  • 2 מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
  • 3 מורידים מהאש ונותנים למרינדה להתקרר.
  • 4 מעבירים את כל הירקות לקערה. שופכים מחצית מהמרינדה לקערה ומערבבים הכל ביחד.
  • 5 מעבירים לתבנית אפייה, סוגרים בנייר פרגמנט ונייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לחצי שעה.
  • 6 מוציאים מהתנור ומורידים את נייר הפרגמנט והכסף.
  • 7 צורבים את הצלעות משני הצדדים במחבת או בגריל. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  • 8 מניחים את הצלעות בקערה. מוסיפים את החצי השני של המרינדה ומושחים את הצלעות היטב.
  • 9 מניחים את הצלעות על הירקות שיצאו מהתנור ומחזירים את התבנית לתנור בלי כיסוי לעוד כחצי שעה (אפשר ליותר זמן או לפחות זמן, תלוי במידת העשייה הרצויה).
  • 10 מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים במרכז הצלחת מהירקות ועליהם מניחים את הצלעות.
  • 11 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,099130
חלבונים (גרם)58.04 6.89
פחמימות (גרם)14617
מתוכן סוכרים (גרם)12.31 1.46
שומנים (גרם)28.9 3.43
מתוכם שומן רווי (גרם)11.02 1.31
כולסטרול (מ"ג)220 26.1
נתרן (מ"ג)509.5460.44
סיבים תזונתיים (גרם)10.01 1.19
מים (גרם)539.463.99
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,391164.98
ויטמין B (מ"ג)24.912.96
ויטמין B1 (מ"ג)0.420.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.720.09
ויטמין B3 (מ"ג)17.742.1
ויטמין B5 (מ"ג)4.460.53
ויטמין B6 (מ"ג)1.480.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)86.4110.25
ויטמין B12 (מק"ג)2.920.35
ויטמין C (מ"ג)72.78.62
ויטמין E (מ"ג)2.480.29
ויטמין K (מק"ג)23.082.74
סידן (מ"ג)135.3716.06
ברזל (מ"ג)4.660.55
מגנזיום (מ"ג)147.3217.48
זרחן (מ"ג)647.6976.83
אבץ (מ"ג)10.031.19
אשלגן (מ"ג)2,264268.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.330.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.310.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.790.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)10.941.3
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)9.511.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 11.9% 23.9% 60.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.