דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוקפץ צמחוני

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 411 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 כמובן מכינים את כל החיתוכים וההכנות המוקדמות מראש.
  • 2 מבשלים את האטריות במים, מסננים את הנוזלים ומניחים בצד.
  • 3 את הגזרים מקלפים וחותכים לרצועות דקות בעזרת קולפן, מנדולינה או בעזרת סכין (בעזרת הסכין זה יקח הרבה יותר זמן).
  • 4 את הבצל חותכים לחצאי עיגולים דקים.
  • 5 את הכרוב חותכים לקוביות של 2 סנטימטר בערך.
  • 6 את הפלפלים הירוקים חותכים לרצועות דקות, את שיני השום כותשים
  • ואת התירס מסננים מהמים.
  • 7 מחממים את השמן במחבת.
  • 8 לשמן החם זורקים בסדר הרשום את המצרכים (20 שניות בין כל מצרך) - שום, בצל, גזר, פלפלים, סילאן, שמן שומשום, תירס, פלפל שחור, כרוב ורוטב סויה.
  • 9 את הכל לטגן על אש גבוהה - רצוי במחבת ווק.
  • 10 ממתינים כ- 5 דקות עד שהכל מתבשל קצת.
  • 11 מערבבים כמה פעמים תוך כדי.
  • 12 אם חסר רוטב מוסיפים את מים (חצי כוס).
  • 13 ממתינים עוד 2-3 דקות, מוסיפים את האטריות ומערבבים.
  • 14 משאירים על האש 3 דקות בערך ומערבבים כמה פעמים שהרוטב ייכנס טוב טוב בין חוטי האטריות.
  • 15 בודקים שיש מספיק מלח ואם חסר מוסיפים.
  • 16 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לעשות את המוקפץ חריף. אפשר להשתמש בהרבה סוגי ירקות יחד. אצלי בבית זה אוכל של יום חמישי - כל הירקות שנשארו במקרר הריק כמעט נכנסים למוקפץ של יום חמישי.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אווה פלדבלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)31376
חלבונים (גרם)11.55 2.81
פחמימות (גרם)4311
מתוכן סוכרים (גרם)9.49 2.31
שומנים (גרם)11.11 2.7
מתוכם שומן רווי (גרם)0.79 0.19
נתרן (מ"ג)2,819685.26
סיבים תזונתיים (גרם)5.73 1.39
מים (גרם)247.8960.27
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)838.9203.95
ויטמין B (מ"ג)2.460.6
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.180.29
ויטמין B5 (מ"ג)0.470.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.490.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)49.8612.12
ויטמין C (מ"ג)73.3217.83
ויטמין E (מ"ג)1.390.34
ויטמין K (מק"ג)88.9921.63
סידן (מ"ג)87.5721.29
ברזל (מ"ג)0.950.23
מגנזיום (מ"ג)32.357.86
זרחן (מ"ג)87.9721.39
אבץ (מ"ג)0.570.14
אשלגן (מ"ג)562.48136.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.560.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.540.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.09
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.360.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 15.5% 16.2% 60.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה