דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט עגבניות ופולנטה
סלט עגבניות ופולנטה
סלט עגבניות נהדר בתוספת קוביות פולנטה, צילום: אורן שלו

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 202 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הפולנטה:
  • 1 לשים את עשבי התיבול והמלח בסיר עם מים ולחמם עד הרתחה.
  • 2 לאחר רתיחה להוציא את העשבים.
  • 3 להתחיל להוסיף את קמח התירס ולערבב עם מטרפה על אש נמוכה.
  • 4 לאחר שהסמיך לעבור לכף עץ, להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה והפרמז`ן.
  • 5 לערבב, לשפוך לתבניות אינגליש קייק (כ- 2 תבניות) ולהכניס לקירור של 8 שעות (ניתן לשמור בקירור עד 4 ימים).
  • הכנת סלט העגבניות והרכבת המנה:
  • 1 בקערה לערבב את כל החומרים מלבד הפולנטה.
  • 2 לחתוך פולנטה לקוביות של 2X2 ס"מ, לצרוב במחבת עם מעט שמן זית עד שמשחים.
  • 3 להעביר את הסלט מהקערה לצלחת הגשה ולפזר את קוביות הפולנטה מעל.
  • 4 ניתן לפזר שבבי פרמז`ן מעל.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המרווה, הרוקט והצלפים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. המתכון באדיבות "אנינה מטבח איטלקי".

עוד הצעות למתכונים

אל הפייסבוק של אנינה מטבח איטלקי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)326161
חלבונים (גרם)6.93 3.44
פחמימות (גרם)3216
מתוכן סוכרים (גרם)3.43 1.7
שומנים (גרם)19.44 9.63
מתוכם שומן רווי (גרם)6.25 3.1
כולסטרול (מ"ג)22.28 11.04
נתרן (מ"ג)514.35254.94
סיבים תזונתיים (גרם)1.73 0.86
מים (גרם)124.3161.62
ליקופן (מ"ג)3.321.65
ויטמין A (מק"ג)54.9327.23
ויטמין B (מ"ג)1.190.59
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.80.39
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.019.92
ויטמין C (מ"ג)17.618.73
ויטמין E (מ"ג)0.70.35
ויטמין K (מק"ג)10.465.18
סידן (מ"ג)121.4960.22
ברזל (מ"ג)0.480.24
מגנזיום (מ"ג)15.777.82
זרחן (מ"ג)36.8618.27
אבץ (מ"ג)0.270.13
אשלגן (מ"ג)324.72160.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 32.4% 11.6% 53.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.