דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 344 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פלושקה - ניוקי פולני
ניוקי עם בצל ושמן זית בסגנון פולני
  • 1 מרתיחים עם תפוחי האדמה עד לריכוך. לאחר שהתרככו, יש לתת להם להתקרר מעט (כדי שיהיה אפשרי לעבוד איתם). לקלף את תפוחי אדמה ולמעוך אותם לפירה. מוסיפים את הביצה וכוס וחצי מהקמח (חשוב להתחיל עם פחות קמח), המלח והפלפל השחור, ומערבבים.
  • 2 מרתיחים סיר עם מים רותחים וקורט מלח. לוקחים כדור מהבצק ועל משטח שיש או עץ מגלגלים לנחש ארוך. חותכים לחתיכות ונותנים להן צורה של סירה. מעבירים כל פעם קבוצה לסיר עם המים הרותחים ומבשלים עד שהפלושקה צף למעלה. נותנים עוד כמה שניות ומוציאים. רצוי לעשות ניסיון עם חתיכה 1אחת קודם לכן - אם הפלושקה יתפרק אז יש להוסיף עוד מהקמח (שמנו רק כוס וחצי).
  • 3 מקפיצים את הפלושקה עם קצת בצל מטוגן בשמן הזית.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
יש כאן גם עניין של רגש - אם מההתחלה נשים את כל הקמח, הבצק עלול להיות קשה ואז הפלושקה לא יהיה רך וטעים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 5.8% 11.1% 79.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב