דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה שמנת בטטה
פסטה שמנת בטטה
פסטה מתוקה עם שמנת ובטטה

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 326 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הפסטה בסיר על פי הוראות ההכנה עם כפית מלח ומעט שמן (אפשר להוסיף ישירות מים רותחים עד לכיסוי הפסטה).
  • 2 לקצוץ את הבצל הסגול ואת השום.
  • 3 לקלף את הבטטות ולחתוך לקוביות.
  • 4 לחמם מחבת ולהמיס בתוכה את החמאה.
  • 5 להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן במשך כמה דקות.
  • 6 כשמתחיל להזהיב מעט - להוסיף את השום והבטטות. להמשיך לטגן למשך כ- 5 דקות.
  • 7 להוסיף את השמנת המתוקה למחבת ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • 8 להוסיף את חצי כפית המלח שנותרה, הפלפל השחור, אגוז מוסקט וכחצי כפית תבלין לפסטה.
  • 9 להמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכת הרוטב.
  • 10 כשהפסטה מוכנה יש לסנן אותה ולשטוף במים קרים.
  • 11 להוסיף את הפסטה אל המחבת עם הרוטב ולערבב כך שכל חלק בפסטה יכוסה ברוטב (מומלץ להוסיף כל פעם כמות קטנה של פסטה. כמו כן, במידה ואתם אוהבים הרבה רוטב - אל תוסיפו את כל הפסטה אל הרוטב - הכל לפי ראות עיניכם).
  • 12 להגיש בצלחות הגשה נאות ולפזר עוד מהתבלין לפסטה מעל.
  • 13 מומלץ להגיש לצד כוס יין לבן.
  • 14 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)572176
חלבונים (גרם)8.14 2.5
פחמימות (גרם)5316
מתוכן סוכרים (גרם)7.54 2.31
שומנים (גרם)35.87 11.01
מתוכם שומן רווי (גרם)20.41 6.27
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.920.28
כולסטרול (מ"ג)100.5 30.86
נתרן (מ"ג)1,796551.62
סיבים תזונתיים (גרם)7.56 2.32
מים (גרם)115.935.59
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)724.12222.35
ויטמין B (מ"ג)1.770.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.640.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.640.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.320.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.593.87
ויטמין C (מ"ג)16.945.2
ויטמין E (מ"ג)0.880.27
ויטמין K (מק"ג)2.840.87
סידן (מ"ג)54.6616.79
ברזל (מ"ג)1.050.32
מגנזיום (מ"ג)25.397.8
זרחן (מ"ג)60.318.52
אבץ (מ"ג)0.40.12
אשלגן (מ"ג)325.0899.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 34.3% 7.8% 50.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.59 (0.67 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה