דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חצ`פורי גרוזיני
חצ`פורי גרוזיני
חצ`פורי גרוזיני
חצ`פורי גרוזיני במילוי גבינות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (2 חצ`פורי - 8 מנות כל אחד)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשים את מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את הנוזלים מוסיפים בהדרגה ואת השמן והמלח לקראת הסוף). לאחר התפחה של כשעה לשים מעט ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  • 2 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ויוצרים שני כדורים. לאחר מנוחה של כרבע שעה מרדדים כל כדור לעלה עבה (כ- 2 ס"מ), מניחים במרכז מחצית ממלית הגבינות (לאחר שערבבנו את הגבינות עם הביצה) וסוגרים למעין צורת פרח.
  • 3 משטחים מעט את אזור התפר מלמעלה, לאחר מכן הופכים (שהתפר יהיה כלפי מטה) ומשהים כרבע שעה.
  • 4 מרדדים את הבצק הממולא בעדינות על נייר אפייה לעובי של עד כס"מ וחצי. מעבירים עם הנייר לתבנית.
  • 5 מורחים על הבצק כף שמן, מעל מורחים ביצה טרופה עם כף חלב ומפזרים שומשום. יוצרים גומה במרכז בעזרת האצבע עד שרואים את נייר האפייה.
  • 6 אופים בחום של 190 מעלות כרבע שעה עד להזהבה. מוציאים, מפזרים גבינה צהובה (או מוצרלה) במרכז ואופים עוד כ- 2 דקות עד שהגבינה נמסה.
  • 7 בסיום אפשר למרוח מעל מעט חמאה (לא חובה) - טעים!
  • 8 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום השמנת החמוצה ניתן להשתמש בחצי כוס לבן גרוזיני (שנקרא מצוני).
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)297244
חלבונים (גרם)13.84 11.38
פחמימות (גרם)3227
מתוכן סוכרים (גרם)0.59 0.48
שומנים (גרם)12.5 10.28
מתוכם שומן רווי (גרם)5.48 4.5
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)62.12 51.08
נתרן (מ"ג)478.21393.19
מים (גרם)9.868.1
ויטמין A (מק"ג)15.8913.06
ויטמין B (מ"ג)0.220.18
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.010
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.054.15
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.07
ויטמין D (מק"ג)0.290.24
ויטמין E (מ"ג)0.180.15
ויטמין K (מק"ג)0.030.02
סידן (מ"ג)200.57164.91
ברזל (מ"ג)0.160.13
מגנזיום (מ"ג)1.571.29
זרחן (מ"ג)18.7415.41
אבץ (מ"ג)0.120.1
אשלגן (מ"ג)11.289.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.40.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.370.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 21.4% 23.6% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.