דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רוטב שזיפים חמוצים

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 213 גרם למנה\יחידה (12-14 קעריות הגשה)

  • שום - ראש
  • שמיר - צרור (80 גרם)
  • כוסברה - חבילה (92 גרם)
  • נענע - 1/2 חבילה - סה"כ (69 גרם)
  • מלח - כף שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח לימון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (82 גרם)
    מוסיף המון - לא מומלץ לוותר
  • מים -  כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
    2-3 כוסות
  • שזיף - 1.75 ק"ג
    1.5-2 ק"ג - ירוקים וחמוצים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים בסיר בינוני את השזיפים עם המים על להבה בינונית עד שהשזיפים יתרככו מאוד.
  • 2 מצננים, מסננים ומועכים את השזיפים לעיסה (דרך מסננת עם חורים די גדולים). מסלקים את הגלעינים.
  • 3 לקלוף את השום ולטחון יחד עם שמיר, כוסברה, נענע ופלפל חריף.
  • 4 להוסיף לעיסת השזיפים.
  • 5 לתבל במלח ובמלח לימון. ניתן לדלל מעט עם המים שבישלנו.
  • 6 לצנן ולהגיש בקעריות מזיגה.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)7937
חלבונים (גרם)1.96 0.92
פחמימות (גרם)199
מתוכן סוכרים (גרם)13.79 6.48
שומנים (גרם)0.56 0.26
מתוכם שומן רווי (גרם)0.04 0.02
נתרן (מ"ג)518.67243.86
סיבים תזונתיים (גרם)2.78 1.31
מים (גרם)188.788.72
ויטמין A (מק"ג)84.9839.96
ויטמין B (מ"ג)1.520.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.890.42
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.160.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.5412.95
ויטמין C (מ"ג)37.6617.71
ויטמין E (מ"ג)0.570.27
ויטמין K (מק"ג)31.5514.83
סידן (מ"ג)49.0423.06
ברזל (מ"ג)1.560.74
מגנזיום (מ"ג)21.4310.07
זרחן (מ"ג)43.5620.48
אבץ (מ"ג)0.370.18
אשלגן (מ"ג)361.7170.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.250.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.5% 2.3% 8.1% 78.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.03 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.