דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט פתיתים קר להגשה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 236 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולפים, חותכים לרבעים וצולים בתנור את הירקות עם 2 כפות שמן זית ומלח (קורט) עד שהם משחימים ומתרככים.
  • 2 מוציאים מהתנור ומקררים.
  • 3 מרתיחים בסיר בינוני מים, כשהם רותחים מוסיפים כפית מלח ואת הפתיתים.
  • 4 מבשלים אותם (כמו אטריות) עד שהם מתרככים, כ- 5-7 דקות.
  • מסננים, שוטפים במים ומקררים בתוך המסננת מעל כלי לקיבול המים העודפים.
  • 5 שמים בקערה את הפתיתים הקרים, חותכים את הירקות לאחר שהתקררו, לחתיכות קטנות בעובי של כ- 1.5-2 ס"מ ומוסיפים לקערה.
  • 6 חותכים ל- 4 את העגבניות ומוסיפים. אם מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, זה הזמן.
  • 7 מערבבים את חומרי הרוטב, נוח לשקשק בצנצנת עם מכסה, מוזגים לקערה ומערבבים היטב.
  • 8 מכסים ושומרים במקרר לפחות לשעתיים. מוציאים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר.
  • 9 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 כאשר הסלט חם הטעמים לא מדויקים. לכן, רצוי לטעום רק לאחר שהטעמים מתייצבים במקרר.
  • 2 הסלט טעים גם כמה ימים אחרי הכנתו ואפילו רצוי להכינו יום יומיים לפני הארוחה.
  • 3 אני אוהבת לשים את הירקות בשקית נקייה וללא חורים ולשקשק עם השמן, כך כל הירקות מקבלים ציפוי דומה.
  • 4 כדאי לנצל את האפייה לצליית ירקות נוספים (שלא ישמשו להכנת הסלט) או להוסיף עוד ירקות שאוהבים. אפשר למזוג על הירקות הצלויים טחינה, או לשלב בסלט קר עם חסה, עלי רוקט ונבטים.
טיפ למתכון
בראש השנה, כשהרימונים בשלים, אפשר להוסיף גרגירי רימון ולרוטב מעט תרכיז רימונים.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. כתוספת לסלטים - כמות המנות גדולה יותר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22093
חלבונים (גרם)2.33 0.99
פחמימות (גרם)3414
מתוכן סוכרים (גרם)4.67 1.98
שומנים (גרם)9.93 4.21
מתוכם שומן רווי (גרם)1.58 0.67
נתרן (מ"ג)1,312555.77
סיבים תזונתיים (גרם)8.02 3.4
מים (גרם)169.2371.71
ליקופן (מ"ג)0.480.2
ויטמין A (מק"ג)558.7236.74
ויטמין B (מ"ג)2.030.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.250.53
ויטמין B5 (מ"ג)0.390.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)38.6116.36
ויטמין C (מ"ג)21.599.15
ויטמין E (מ"ג)1.190.5
ויטמין K (מק"ג)70.4929.87
סידן (מ"ג)58.9624.98
ברזל (מ"ג)1.010.43
מגנזיום (מ"ג)41.1817.45
זרחן (מ"ג)60.8325.78
אבץ (מ"ג)0.510.22
אשלגן (מ"ג)435.6184.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.8% 18.3% 4.3% 62.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה