דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן תפו"א בקרם פסטו וגבינה

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 212 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את הפסטו: מכניסים את כל חומרי הפסטו פרט לשמן, המלח והפלפל למעבד מזון. מעבדים תוך כדי הוספה של השמן בזילוף עדין עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 2 מכינים את תפוחי האדמה: קולפים אם רוצים, ואם לא - אז מקרצפים היטב בסבון. שולחים בכלי אטום למיקרוגל לריכוך מלא (כ- 10 דקות בעוצמה מקסימלית). ניתן ואף מומלץ לשים בתנור במקום, אבל זה ארוך בהרבה - יש לעטוף את התפו"א היטב בנייר כסף, עם הצד המבריק פונה פנימה ולשים לתנור לחום גבוה עד לריכוך מלא - לוקח כ- 40-50 דקות, תלוי בתנור.
  • 3 כשהם רכים, מוציאים את התפו"א מהמיקרו/תנור, וחוצים כל אחד לרוחב. מניחים בתבנית עם הצד השטוח למעלה, ובעזרת הצד הקמור של כף, דופקים בעדינות ליצירת גומה בכל מחצית.
  • 4 כל גומה ממלאים בכף פסטו. מפזרים על כל העסק את הגבינה ושולחים להקרמה בתנור, כ- 6-7 דקות על חום מקסימלי.
  • 5 מפזרים מעל את הפפריקה ומגישים.
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)266126
חלבונים (גרם)7.85 3.71
פחמימות (גרם)3718
מתוכן סוכרים (גרם)1.62 0.77
שומנים (גרם)10.2 4.82
מתוכם שומן רווי (גרם)1.78 0.84
כולסטרול (מ"ג)2.84 1.34
נתרן (מ"ג)319.9151.13
סיבים תזונתיים (גרם)3.9 1.84
מים (גרם)146.8669.38
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6631.18
ויטמין B (מ"ג)4.32.03
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.531.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.930.44
ויטמין B6 (מ"ג)0.560.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.5912.56
ויטמין C (מ"ג)17.048.05
ויטמין E (מ"ג)0.440.21
ויטמין K (מק"ג)62,22529,397
סידן (מ"ג)145.5668.77
ברזל (מ"ג)1.550.73
מגנזיום (מ"ג)50.3423.78
זרחן (מ"ג)85.0940.2
אבץ (מ"ג)0.660.31
אשלגן (מ"ג)638.2301.51
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.6% 17.3% 13.3% 62.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.