דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בבקה שוקולד
בבקה שוקולד
בבקה שוקולד
בבקה במלית שוקולד

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את השמרים והסוכר בקמח. יוצרים גומה ומוסיפים את הביצים, האשל (או 1/3 כוס מיץ תפוזים + כפית גרידת לימון), הדבש, החמאה המומסת וסוכר הוניל. מוסיפים את המים בהדרגה (עד כוס ורבע מים) ובסוף מוסיפים את המלח. לשים לבצק רך אך לא דביק ומתפיחים כשעה.
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים, מכסים ומתפיחים שוב.
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה בעובי ס"מ, מורחים במלית השוקולד ומגלגלים לרולדה. יוצרים מכל שתי רולדות כאלה צורת בורג.
  • 4 משמנים תבנית עגולה חד פעמית (קוטר 26) ומניחים את שני
  • ה"ברגים" מהבצק בצורת האות ח` משולבים ביניהם בכיוונים מנוגדים
  • (מתחילים להניח מהקצה של התבנית עד המרכז וכך גם בכיוון ההפוך).
  • 5 מתפיחים שוב עד הכפלת נפח הבצק, מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעט שומשום ואופים בחום בינוני 170 מעלות כ- 40 דקות (באמצע האפייה ניתן לכסות את פני העוגה בנייר אפייה לרבע שעה בערך בכדי של תישרף ובכדי שפנים העוגה יהיה מוכן בסוף האפייה).
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה חד פעמית (קוטר 26) - תבנית בבקה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)189305
חלבונים (גרם)4.35 7.03
פחמימות (גרם)2845
מתוכן סוכרים (גרם)3.38 5.47
שומנים (גרם)6.76 10.94
מתוכם שומן רווי (גרם)2.78 4.49
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)32.49 52.57
נתרן (מ"ג)39.3663.68
סיבים תזונתיים (גרם)0.02 0.03
מים (גרם)12.4720.17
ויטמין A (מק"ג)10.216.5
ויטמין B (מ"ג)0.150.24
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.014.87
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.09
ויטמין C (מ"ג)00.01
ויטמין D (מק"ג)0.130.21
ויטמין E (מ"ג)0.070.11
ויטמין K (מק"ג)0.020.03
סידן (מ"ג)26.1242.26
ברזל (מ"ג)0.110.19
מגנזיום (מ"ג)0.851.38
זרחן (מ"ג)12.6520.47
אבץ (מ"ג)0.080.14
אשלגן (מ"ג)16.8727.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.220.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 17.5% 11.2% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.