דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שרימפס עם קרם חצילים, צילום: בועז לביא

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 421 גרם למנה\יחידה (4 שרימפס למנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
  • 1 הניחו את החצילים על אש פתוחה לריכוך ולעישון, עבדו את החציל למחית עם 50% מהקליפה החרוכה והוסיפו תוך כדי עיבוד את שמן הקנולה (1/2 כוס), בהתחלה מספר טיפות ולאחר מכן את כל השאר. הוסיפו שום קורט מלח וקורט פלפל שחור (לפי הטעם) וערבבו.
  • 2 נקו את השרימפס מהראש ומהשיריון השאירו רק את הזנב והחוליה האחרונה מהשיריון. פיתחו עם סכין קטנה את גב השרימפס והוציאו את צינורית העיקול.
  • 3 הכינו את הבלילה: ערבבו את הטמפורה (כוס), הקמח, הבירה, קורט מלח וקורט פלפל שחור (לפי הטעם) עד לקבלת בלילה דלילה אך לא מדי.
  • 4 הוסיפו קוביות קרח כמה דקות לפני הטיגון לשם צינון הבלילה. חממו שמן קנולה לטיגון עמוק (חצי כוס השמן היא הערכה לספיגת השמן בשרימפס לשם הערך התזונתי - נא להסתכל במידע הנוסף) עד לחום של 180-190 מעלות.
  • 5 טבלו את השרימפס בבלילה עד החוליה האחרונה, כשאתם אוחזים בזנב, והכניסו מיד לשמן החם ל- 20-30 שניות עד להזהבה והוציאו. ספגו את שאריות השמן, הניחו על מעט קרם חצילים שחור בטמפרטורת החדר והגישו.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. כמות השמן לטיגון עמוק (חצי כוס) הינה כמות מוערכת הנספגת בשרימפס לאחר הטיגון. ייתכן כי יהיה צורך בכמות שמן גבוהה יותר לטיגון עצמו. באדיבות שף אורי זיסו, השף הראשי של זאפה אירועים.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)764182
חלבונים (גרם)30.11 7.16
פחמימות (גרם)266
מתוכן סוכרים (גרם)5.3 1.26
שומנים (גרם)57.46 13.67
מתוכם שומן רווי (גרם)3.91 0.93
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020
כולסטרול (מ"ג)253.2 60.21
נתרן (מ"ג)1,526362.91
סיבים תזונתיים (גרם)4.23 1.01
מים (גרם)234.8555.85
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)111.3426.48
ויטמין B (מ"ג)5.721.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)4.221
ויטמין B5 (מ"ג)0.760.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)51.9812.36
ויטמין B12 (מק"ג)1.990.47
ויטמין C (מ"ג)2.740.65
ויטמין D (מק"ג)0.120.03
ויטמין E (מ"ג)3.320.79
ויטמין K (מק"ג)485.22115.39
סידן (מ"ג)123.629.39
ברזל (מ"ג)0.90.21
מגנזיום (מ"ג)63.4815.1
זרחן (מ"ג)395.0693.95
אבץ (מ"ג)2.180.52
אשלגן (מ"ג)417.299.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.420.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.20.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 48.8% 25.6% 22%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.03 (1.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה