דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז מג`דרה
אורז עם עדשים ירוקות
  • 1 מבשלים את העדשים בסיר נפרד כ- 25 דקות (בישול כמעט מלא) ומסננים מהנוזלים.
  • 2 יוצקים לסיר את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה (מוסיף צבע וטעם), מוסיפים לבצל את האורז (לאחר שנשטף וסונן מהנוזלים), וממשיכים לטגן קלות תוך כדי ערבוב.
  • 3 מוסיפים מים רותחים עד גובה האורז וממשיכים לבשל. כשהנוזלים נספגים באורז, מנמיכים את האש ומוסיפים את העדשים והתבלינים, מערבבים ומכסים שוב במים רותחים טיפה מעל גובה האורז, ומבשלים עם מכסה סגור עוד כחצי שעה (אפשר לקראת סוף הבישול לבדוק ולהוסיף מעט מים אם האורז לא התבשל, לתקן תיבול, לערבב שוב ולכסות). מתקבל אורז מג`דרה טעים ביותר!
  • 4 בהצלחה ובתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להפחית בכמות השמן. ממליצה להמיר לאורז בסמטי מלא.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.4% 10.4% 13.2% 65%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב