דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עלי סיגר: מתאים במיוחד לאירוח

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסיגרים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה, להוסיף את הבשר הטחון ובעזרת מזלג לפורר תוך כדי טיגון עד אשר משנה צבעו. במידה ויש נוזלים מהבשר הטחון יש להסיר אותם באמצעות כף.
  • 2 להוסיף את התבלינים ואת שאר מרכיבי המילוי, לערבב, לכבות את האש ולצנן את המלית.
  • 3 לשמן כל עלה סיגר ולמלא מעט מהמילוי הבשרי (כמות של כף וחצי). לסגור בקצה כמו אגרול ולגלגל.
  • 4 לצפות בביצה הטרופה, לזרות את השומשום ולהניח את הסיגרים בתבנית משומנת.
  • 5 לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד השחמה (תלוי בסוג התנור).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את הסיגרים עדיף לאכול באותו יום או ישר לאחר היציאה מהתנור...

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)157203
חלבונים (גרם)10.65 13.76
פחמימות (גרם)1215
מתוכן סוכרים (גרם)2.15 2.78
שומנים (גרם)8.06 10.42
מתוכם שומן רווי (גרם)1.67 2.16
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)33.59 43.42
נתרן (מ"ג)139.73180.65
סיבים תזונתיים (גרם)0.85 1.09
מים (גרם)37.948.99
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)24.3931.54
ויטמין B (מ"ג)2.513.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.1
ויטמין B3 (מ"ג)1.982.55
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.1514.41
ויטמין B12 (מק"ג)0.961.24
ויטמין C (מ"ג)5.16.59
ויטמין D (מק"ג)0.060.08
ויטמין E (מ"ג)0.220.29
ויטמין K (מק"ג)54.370.2
סידן (מ"ג)38.9950.41
ברזל (מ"ג)1.211.57
מגנזיום (מ"ג)11.2414.53
זרחן (מ"ג)79.85103.23
אבץ (מ"ג)2.052.65
אשלגן (מ"ג)181.43234.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 25.7% 34% 37.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.