דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שכבות של פרגיות עם תפוחי אדמה ובצל
שכבות של פרגיות עם תפוחי אדמה ובצל
שכבות של פרגיות עם תפוחי אדמה ובצל
פרגיות מפנקות ביותר

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 306 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מתחילים במרינדה: מערבבים בקערה בינונית את כל מרכיביה, מכניסים פנימה חתיכות פרגיות ומערבבים היטב עד שכל החתיכות מכוסות (עדיף לעשות זאת עם הידיים). עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  • 2 בינתיים מקלפים בצל ותפוחי אדמה. חותכים את הבצל לטבעות ואת תפוחי האדמה לפרוסות דקות של כחצי ס"מ.
  • 3 מניחים בתבנית את שכבת הבצל, מעליה את שכבת תפוחי האדמה ומתבלים.
  • 4 מוציאים את הפרגיות מהמקרר, מערבבים עוד פעם אחת במרינדה ומסדרים מעל תפוחי האדמה. אם רוצים - אפשר למרוח מעל מעט מיונז. מעל הפרגיות מסדרים שכבה נוספת של טבעות בצל.
  • 5 עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכשעה. אחרי כשעה מורידים את נייר הכסף ומחזירים לתנור ל- 10-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים והפרגיות שחומות.
  • 6 מוציאים מהתנור ומגישים מיד.
  • הערות:
  • 1 בשר פרגיות עדין מאוד. מצד אחד הוא סופג מהר את המרינדה, אבל מצד שני מתייבש מהר בתנור כשלא מכוסה. אם רוצים להשאיר את המנה יותר בתנור, תשתדלו להוריד את נייר הכסף לא יותר מ- 10 דקות לפני תום הבישול.
  • 2 תרגישו חופשי להוסיף או להוריד את התבלינים ו/או חומרי המרינדה לפי הטעם.
  • 3 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)401131
חלבונים (גרם)31.67 10.35
פחמימות (גרם)3612
מתוכן סוכרים (גרם)2.93 0.96
שומנים (גרם)14.05 4.59
מתוכם שומן רווי (גרם)3.55 1.16
כולסטרול (מ"ג)102.86 33.6
נתרן (מ"ג)821.38268.3
סיבים תזונתיים (גרם)3.21 1.05
מים (גרם)218.5571.39
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)24.558.02
ויטמין B (מ"ג)10.923.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.09
ויטמין B3 (מ"ג)7.922.59
ויטמין B5 (מ"ג)1.780.58
ויטמין B6 (מ"ג)0.680.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.528.66
ויטמין B12 (מק"ג)0.240.08
ויטמין C (מ"ג)12.674.14
ויטמין D (מק"ג)0.140.05
ויטמין E (מ"ג)0.360.12
ויטמין K (מק"ג)7.542.46
סידן (מ"ג)32.610.65
ברזל (מ"ג)2.20.72
מגנזיום (מ"ג)57.2418.7
זרחן (מ"ג)241.2278.79
אבץ (מ"ג)3.421.12
אשלגן (מ"ג)750.61245.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.660.87
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.240.73
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.241.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.531.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 16.5% 37.2% 42.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה