דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ירכי עוף במלית אורז
ירכי עוף במלית אורז
ירכי עוף בתנור עם אורז

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 415 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בסיר לחמם 3 כפות שמן (מתוך חצי הכוס).
  • 2 לשטוף את האורז, להכניס לסיר ולערבב.
  • 3 להוסיף כפית מהמלח ו- 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
  • 4 לבשל עד שהאורז מוכן.
  • 5 בסיר שטוח לשים את רסק העגבניות, קורט מלח, פלפל שחור, כפית פפריקה ורבע כוס מים ולהביא לרתיחה.
  • 6 להכניס את האורז המוכן פנימה ולבשל כ- 5 דקות עד שכל הנוזלים יספגו באורז. לכבות את הגז ולקרר מעט.
  • 7 להניח את הירכיים על משטח עבודה.
  • 8 להרים מעט מהעור של הירך ולמלא בשתי כפות מהמלית. לסגור בקיסמים או לתפור את העור.
  • 9 להניח בתבנית משומנת.
  • 10 את האורז שנותר להכניס לשקית צלייה ולהניח גם כן בתבנית. להוסיף לתבנית 1/2 כוס מים.
  • 11 בקערה לערבב את יתרת השמן עם יתרת המלח והפפריקה ולשפוך מעל כל ירך. לעסות את הירכיים בתבלינים.
  • 12 לכסות בנייר כסף ולהכניס לאפייה בחום של 180 מעלות למשך שעה. להוציא את נייר הכסף ולהשחים עוד מספר דקות ללא נייר הכסף.
  • 13 להגיש בליווי האורז שנותר מהמילוי.
  • 14 בתיאבון חיוך

ניתן להשתמש באורז מוכן שנותר. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. 3 כפות שמן של בישול האורז נלקחים מחצי כוס שמן שרשום במתכון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)678163
חלבונים (גרם)58.13 14
פחמימות (גרם)164
מתוכן סוכרים (גרם)0.26 0.06
שומנים (גרם)41 9.87
מתוכם שומן רווי (גרם)7.36 1.77
כולסטרול (מ"ג)202.5 48.76
נתרן (מ"ג)1,469353.58
סיבים תזונתיים (גרם)1.54 0.37
מים (גרם)257.7262.05
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)108.6926.17
ויטמין B (מ"ג)15.383.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.530.13
ויטמין B3 (מ"ג)12.082.91
ויטמין B5 (מ"ג)2.010.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.570.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.414.43
ויטמין B12 (מק"ג)0.470.11
ויטמין C (מ"ג)1.80.43
ויטמין D (מק"ג)0.280.07
ויטמין E (מ"ג)1.350.33
ויטמין K (מק"ג)10.242.47
סידן (מ"ג)33.648.1
ברזל (מ"ג)3.820.92
מגנזיום (מ"ג)53.1712.8
זרחן (מ"ג)344.0282.83
אבץ (מ"ג)5.921.43
אשלגן (מ"ג)471.67113.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.251.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.230.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.441.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.362.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.961.68

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 35.2% 50% 13.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.57 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.