דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כדורי פלאפל מטוגנים בשמן עמוק

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 46 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל כדורי הפלאפל)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את גרגירי החומוס לפחות ללילה.
  • 2 טוחנים הכל דק דק במעבד מזון (חוץ מהשומשום, פירורי הלחם, התבלינים והסודה לשתייה). מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים (חוץ מהסודה לשתייה). מערבבים היטב ומכניסים למקרר להתייצבות וספיגת טעמים כחצי שעה.
  • 3 מוציאים מהמקרר (טועמים ומתקנים תיבול), מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה לתוך העיסה ומערבבים. לוקחים גוש מהעיסה, מהדקים בין האצבעות ומעצבים לכדור.
  • 4 מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה (כמות השמן במצרכים היא כמות השמן המוערכת הנספגת בכדורי הפלאפל - ראו מידע נוסף). מומלץ לספוג את השמן בנייר סופג ולהתענג על כדורי פלאפל ביתיים.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

כמות השמן המצוינת (1/4 כוס) היא כמות השמן המוערכת הנספגת בכדורי הפלאפל לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק ולכן ייתכן שימוש בכמות גדולה יותר של שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)85186
חלבונים (גרם)3.02 6.59
פחמימות (גרם)1022
מתוכן סוכרים (גרם)1.68 3.66
שומנים (גרם)3.97 8.65
מתוכם שומן רווי (גרם)0.32 0.7
נתרן (מ"ג)186.38406.5
סיבים תזונתיים (גרם)2.4 5.23
מים (גרם)27.559.98
ויטמין A (מק"ג)24.4553.32
ויטמין B (מ"ג)0.61.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.270.59
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)52.9115.38
ויטמין C (מ"ג)6.5414.26
ויטמין E (מ"ג)0.230.5
ויטמין K (מק"ג)55.86121.83
סידן (מ"ג)26.4257.63
ברזל (מ"ג)1.262.74
מגנזיום (מ"ג)17.5438.26
זרחן (מ"ג)54.47118.79
אבץ (מ"ג)0.51.1
אשלגן (מ"ג)133.95292.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.340.75
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.72
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.210.46
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.210.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.4% 20.5% 15.6% 51.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.