דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 568 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבחור עגבניות בשלות ואדומות, ולקצוץ אותן דק.
  • 2 לקלף את הבצל והשום ולקצוץ דק.
  • 3 לחתוך את הפלפל החריף לעיגולים ולקצוץ את הפלפל האדום לקוביות.
  • 4 לחמם את השמן בסיר שטוח, להוסיף את הבצל, השום (רצוי אחרון לקראת סוף הטיגון כדי שלא יישרף), הפלפל החריף והפלפל האדום, ולטגן עד שהכל מזהיב קלות.
  • 5 להוסיף את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, רבע כוס המים, המלח והפלפל השחור, ולבשל עד לבישול העגבניות (15-20 דקות).
  • 6 ליצור שקעים קטנים בשקשוקה, להכניס לסיר את הביצים אחת אחת (בזהירות, לא לפצוע את החלמון), לתבל כל ביצה בקורט מלח ופלפל שחור, ולבשל במשך 10-15 דקות נוספות (עד שהביצים מבושלות כפי שאוהבים).
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לאכול את השקשוקה חמה עם חלה טרייה, לחם או פיתה. מומלץ להגיש עם גבינה מלוחה, חצילים מטוגנים וטחינה ביתית.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
על מנת לחסוך קלוריות, ניתן לטגן עם ספריי שמן במקום 2 כפות השמן במתכון או להשתמש בכף אחת של שמן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי מתייחס לשקשוקה בלבד ללא תוספות.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)26647
חלבונים (גרם)11.59 2.04
פחמימות (גרם)305
מתוכן סוכרים (גרם)14.89 2.62
שומנים (גרם)13.05 2.3
מתוכם שומן רווי (גרם)2.49 0.44
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.340.06
כולסטרול (מ"ג)217.82 38.34
נתרן (מ"ג)1,672294.26
סיבים תזונתיים (גרם)4.14 0.73
מים (גרם)493.386.82
ליקופן (מ"ג)11.512.03
ויטמין A (מק"ג)214.9637.83
ויטמין B (מ"ג)4.730.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.360.06
ויטמין B3 (מ"ג)2.40.42
ויטמין B5 (מ"ג)1.090.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.560.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)80.2814.13
ויטמין B12 (מק"ג)0.630.11
ויטמין C (מ"ג)170.5130.01
ויטמין D (מק"ג)0.920.16
ויטמין E (מ"ג)3.330.59
ויטמין K (מק"ג)16.92.97
סידן (מ"ג)104.3418.36
ברזל (מ"ג)3.910.69
מגנזיום (מ"ג)53.539.42
זרחן (מ"ג)227.2539.99
אבץ (מ"ג)1.190.21
אשלגן (מ"ג)1,084190.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.190.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.060.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.740.48
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.540.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 22.3% 19.8% 50.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
שקשוקה ביתית וקלה להכנה