דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד תפוז
עוגת שוקולד תפוז
עוגת שוקולד מיוחדת בטעם תפוז

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר (1/2 עד 3/4 כוס - לפי הטעם). מוסיפים בהדרגה את החלמונים וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן בזרם דק ואת הלבן. לבסוף מוסיפים את המצרכים היבשים בתנועות קיפול בסדר הבא: שוקולית + אבקת קקאו, קמח תופח, קוקוס ושוקולד מריר בטעם תפוז מגורר.
  • 2 יוצקים אל תבנית משומנת ואופים בחום של 160 מעלות למשך כחצי שעה.
  • 3 יוצקים על העוגה כל עוד היא חמה כוס קפה נמס (כפית אבקה עם כוס מים).
  • 4 מרכיבים את העוגה: מורחים על שכבת הבסיס את קרם השוקולד שהקצפנו ומכניסים למקפיא לשעה (אפשר להעביר מעט מהקרם לשק זילוף בשביל לעטר את העוגה).
  • 5 מוציאים מהמקפיא, מעל הקרם יוצקים את גנאש השוקולד (להרתיח את השמנת עם השוקולד) ומעטרים כיד הדמיון.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט בקוקוס גם מעל העוגה.

ציוד נדרש: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם הרתחה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)347283
חלבונים (גרם)4.37 3.57
פחמימות (גרם)2924
מתוכן סוכרים (גרם)10.34 8.44
שומנים (גרם)23.41 19.1
מתוכם שומן רווי (גרם)10.53 8.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.380.31
כולסטרול (מ"ג)78.68 64.2
נתרן (מ"ג)129.22105.44
סיבים תזונתיים (גרם)2.01 1.64
מים (גרם)21.8417.82
ויטמין A (מק"ג)15.2512.44
ויטמין B (מ"ג)0.240.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.165.03
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.07
ויטמין C (מ"ג)00
ויטמין D (מק"ג)0.220.18
ויטמין E (מ"ג)0.10.08
ויטמין K (מק"ג)0.030.03
סידן (מ"ג)44.0735.96
ברזל (מ"ג)0.120.1
מגנזיום (מ"ג)1.561.27
זרחן (מ"ג)18.2814.91
אבץ (מ"ג)0.10.08
אשלגן (מ"ג)20.0716.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.480.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.430.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 39.7% 7.4% 49.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.7 (0.74 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.