דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות אלפחורס ביתיות

מצרכים למתכון

36 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקציפים את החמאה והסוכר עד להטמעת הסוכר, מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף במשך כ- 3-5 דקות נוספות עד לקבלת קצף תפוח. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את שאר המצרכים.
  • 2 בסוף מוסיפים את 1/2 כוס הקמח הנוסף לבצק בידיים (אם דביק מדי מוסיפים עוד מעט קמח, אך רצוי לא ללוש יותר מדי).
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים ומכניסים למקרר למשך כשעתיים. מוציאים מהמקרר ומשהים כרבע שעה שיהיה יותר קל לעבד את הבצק.
  • 4 מרדדים כל חלק על נייר אפייה עם מעט קמח לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 8-10 דקות עד שיזהיב מעט.
  • 5 יוצרים "נשיקות" של עוגיות עם ריבת החלב, מורחים מעט ריבת חלב גם מסביב לעוגייה וטובלים בקוקוס הטחון. מתקבלות עוגיות אלפחורס ביתיות וטעימות במיוחד!
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

זמן ההכנה לא כולל את זמן השהייה במקרר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)180397
חלבונים (גרם)2.02 4.46
פחמימות (גרם)2657
מתוכן סוכרים (גרם)10.98 24.25
שומנים (גרם)7.83 17.28
מתוכם שומן רווי (גרם)4.92 10.85
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)33.7 74.39
נתרן (מ"ג)39.6987.6
סיבים תזונתיים (גרם)0.44 0.98
מים (גרם)3.146.93
ויטמין A (מק"ג)7.9517.55
ויטמין B (מ"ג)0.110.24
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.05
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.515.53
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.1
ויטמין D (מק"ג)0.10.23
ויטמין E (מ"ג)0.050.12
ויטמין K (מק"ג)0.010.03
סידן (מ"ג)2.816.2
ברזל (מ"ג)0.080.18
מגנזיום (מ"ג)0.481.06
זרחן (מ"ג)9.4320.81
אבץ (מ"ג)0.060.13
אשלגן (מ"ג)5.8612.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.20.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.180.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 21.8% 5.6% 71.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.