דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שבלולי גבינה ופטריות
שבלולי גבינה ופטריות
שבלולי גבינה ופטריות
שבלולים טעימים וקלים להכנה

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 27 גרם למנה\יחידה (כ- 60 שבלולים (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  • 2 מטגנים את הפטריות בשמן עד להזהבה קלה. מערבבים את אבקת המרק (כדאי לטעום עד שזה מגיע לרמת מליחות סבירה... כל אחד והטעם שלו) בגבינה ומוסיפים אליה את הפטריות המטוגנות. מערבבים היטב.
  • 3 מרדדים את הבצק דק (מגדילים את שטחו בערך ל- 150%). מורחים את המלית על הבצק. מגלגלים ליצירת רולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כס"מ אחד.
  • 4 מניחים את השבלולים (כשהם שוכבים) על גבי תבנית מתכת מרופדת בנייר אפייה, במרחק קטן זה מזה. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות עד להזהבה (20-25 דקות). מגישים חם.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • טיפים:
  • 1 על מנת להקל על עבודת החיתוך מומלץ להקפיא את הגליל המוכן ל- 5-7 דקות לפני החיתוך. כך החיתוך ייעשה קל, מדויק ואסתטי יותר, והרבה יותר מילוי יישאר בתוך המאפה ולא על משטח העבודה.
  • 2 מומלץ גם לטבול את הסכין שבו פורסים את הבצק בכוס מים בין חיתוך לחיתוך.
  • 3 לאחר ההכנה ניתן לשמור במקפיא למשך זמן רב או במקרר למשך כשבוע. כשרוצים לחמם, יש להשתמש בתנור או בטוסטר אובן, אך לא במיקרוגל. המיקרוגל יהרוס את הפריכות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. בדרך כלל אני משתדל למעט בשימוש באבקת מרק, אבל יש כמה דברים נפלאים שאפשר לעשות עם אבקת מרק פטריות כמרכיב עיקרי... פה יש דוגמא אחת למתכון שאני מכין לא מעט. עדיף להכין אותו מבצק עלים חמאה, אם לא אז בצק פילאס תורכי (לא פילו), ואם לא - אפשר מבצק עלים רגיל. זה באמת מאפה ממש ממש ממש טעים, וממש לא מורכב להכנה. ללא ספק, אחד היותר טעימים שאני מכיר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)55202
חלבונים (גרם)1.64 6
פחמימות (גרם)519
שומנים (גרם)3.14 11.52
מתוכם שומן רווי (גרם)1.66 6.09
כולסטרול (מ"ג)8.25 30.22
נתרן (מ"ג)100.18366.97
סיבים תזונתיים (גרם)0.25 0.91
מים (גרם)6.6724.43
ויטמין B (מ"ג)0.622.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.451.63
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.44
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.435.22
ויטמין D (מק"ג)0.040.15
סידן (מ"ג)11.1340.78
ברזל (מ"ג)0.040.15
מגנזיום (מ"ג)1.134.12
זרחן (מ"ג)11.2541.21
אבץ (מ"ג)0.050.2
אשלגן (מ"ג)39.08143.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 30.6% 15.9% 51.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.47 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.