דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק בטטה וגזר
מרק בטטה וגזר
מרק בטטה וגזר
מרק כתום עשיר וטעים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 575 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את כל הירקות. חותכים את הבצל והשום לקוביות בינוניות ואת שאר הירקות לחתיכות גדולות. בסיר גדול מטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות, מתבלים בסוכר, הג`ינג`ר, הפפריקה והכורכום, מערבבים, מוסיפים לסיר את שאר הירקות ומערבבים שוב.
  • 2 מוסיפים לסיר את ציר העוף, ואם הוא לא מכסה לגמרי את הירקות מוסיפים גם מים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.
  • 3 מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון (אם צריך - בשתי נגלות) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. אם רוצים אפשר לדלל באמצעות מים רותחים עד לקבלת מרקם רצוי.
  • 4 מוסיפים את רוטב הסויה וחלב הקוקוס, ומתקנים את התיבול אם צריך.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 עדיף להשתמש בג`ינג`ר טרי מגורר - כחצי כף - ולא באבקה. הטעם יהיה יותר עשיר.
  • 2 ממליחים אם בכלל רק לקראת הסוף כי הסויה מאוד מלוחה.
  • 3 אם אין חלב קוקוס אז אפשר להחליף אותו בכמות זהה של שמנת לבישול 10%, אבל אז המתכון לא יהיה כשר, אלא אם כן מחליפים את ציר העוף במים.
  • 4 אם רוצים אפשר להוסיף למרק גם דלעת, כ- 250 גרם.
טיפ למתכון
מגישים עם קצח או גרעיני דלעת.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)45479
חלבונים (גרם)10.4 1.81
פחמימות (גרם)6712
מתוכן סוכרים (גרם)21.71 3.78
שומנים (גרם)17.71 3.08
מתוכם שומן רווי (גרם)11.05 1.92
כולסטרול (מ"ג)4.8 0.84
נתרן (מ"ג)582.65101.4
סיבים תזונתיים (גרם)10.06 1.75
מים (גרם)472.3882.21
ויטמין A (מק"ג)2,380414.19
ויטמין B (מ"ג)8.381.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.05
ויטמין B3 (מ"ג)5.160.9
ויטמין B5 (מ"ג)1.820.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.760.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)45.777.96
ויטמין C (מ"ג)38.96.77
ויטמין E (מ"ג)3.220.56
ויטמין K (מק"ג)14.492.52
סידן (מ"ג)107.6518.73
ברזל (מ"ג)3.60.63
מגנזיום (מ"ג)85.7614.92
זרחן (מ"ג)212.8737.05
אבץ (מ"ג)1.360.24
אשלגן (מ"ג)1,168203.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.750.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.720.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.450.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.290.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.6% 16.9% 9.9% 63.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.