דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט קישואים לארוחת הערב

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 285 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • קישוא - 3 יחידות גדולות - סה"כ (870 גרם)
    קלופים ומגורדים לרצועות דקות
  • ביצה קשה - 2 גדלים ממוצעים - סה"כ (116 גרם)
    מגורדות גס
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • שמן קנולה - כפית (5 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים קלות את הבצל במעט השמן עד שהופך לשזוף.
  • 2 במקביל, מגרדים בפומפייה את הקישואים הקלופים לרצועות דקות (סוחטים את המים מהקישואים) ומגרדים גם את הביצים הקשות. מוסיפים לבצל המטוגן ומערבבים עד לריכוך.
  • 3 מניחים בקערה, מוסיפים את התבלינים ושמן הקנולה, מערבבים בקלילות, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם את הרתחת הביצים הקשות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת גריסרו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)15454
חלבונים (גרם)6.07 2.13
פחמימות (גרם)135
מתוכן סוכרים (גרם)7.44 2.61
שומנים (גרם)9.56 3.36
מתוכם שומן רווי (גרם)1.52 0.53
כולסטרול (מ"ג)108.17 37.99
נתרן (מ"ג)232.9281.8
סיבים תזונתיים (גרם)3.52 1.23
מים (גרם)252.988.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)67.1523.58
ויטמין B (מ"ג)2.580.91
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.250.09
ויטמין B3 (מ"ג)1.190.42
ויטמין B5 (מ"ג)0.740.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)60.9621.41
ויטמין B12 (מק"ג)0.320.11
ויטמין C (מ"ג)13.614.78
ויטמין D (מק"ג)0.630.22
ויטמין E (מ"ג)0.610.21
ויטמין K (מק"ג)8.062.83
סידן (מ"ג)80.7728.36
ברזל (מ"ג)1.240.44
מגנזיום (מ"ג)58.7920.64
זרחן (מ"ג)145.8651.22
אבץ (מ"ג)1.220.43
אשלגן (מ"ג)507.63178.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.720.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.190.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.470.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.240.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.140.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11% 29.8% 18.9% 40.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.62 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.