דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפוחי אדמה מוקרמים
תפוחי אדמה מוקרמים
תפוחי אדמה מוקרמים
תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת עם גבינה צהובה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 331 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את תפוחי האדמה במים למשך כ- 10-15 דקות (תפוחי האדמה צריכים להיות חצי מבושלים). לאחר מכן, לקלף ולפרוס לפרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ. בינתיים, לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 למרוח מעט חמאה רכה על התבנית (גם בדפנות) ולהניח מחצית מפרוסות תפוחי האדמה בצורת מדרגות או איך שרוצים, ולפזר עליהן את מחצית מהתבלינים, החמאה החתוכה לקוביות, פרוסות השום ומחצית מהגבינות.
  • 3 למזוג מעל מחצית מהשמנת, להניח את המחצית השנייה של תפוחי האדמה, מעליהם לפזר את יתרת התבלינים והגבינות, ולבסוף את מחצית השמנת שנותרה.
  • 4 לאפות את המוקרם בתנור למשך כ- 40-50 דקות עד להזהבה (לבדוק שתפוחי האדמה רכים). מתקבלים תפוחי אדמה מוקרמים וטעימים בתנור!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לפזר מעל לאחר האפייה עוד גבינת גרנה פדנו/פרמזן מגורדת.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
לא ניתן להפוך לממש דיאטטי, אבל ניתן להפחית קלוריות בכך שהשמנת לבישול תהיה 10% במקום 15% שומן, ניתן לקצץ בכמות החמאה, וגם את הגבינה הצהובה ניתן להמיר לגבינה 9% או גבינה מלוחה 5%.

ציוד נדרש: תבנית מלבנית או עגולה (לבחירתכם).

התבלינים וכמויות הגבינות במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)486147
חלבונים (גרם)18.52 5.59
פחמימות (גרם)4915
מתוכן סוכרים (גרם)0.28 0.09
שומנים (גרם)24.45 7.38
מתוכם שומן רווי (גרם)15.12 4.57
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.660.2
כולסטרול (מ"ג)86.88 26.23
נתרן (מ"ג)823.15248.54
סיבים תזונתיים (גרם)4.21 1.27
מים (גרם)175.1152.87
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.040.01
ויטמין B (מ"ג)5.111.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)2.950.89
ויטמין B5 (מ"ג)1.170.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.70.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.146.08
ויטמין C (מ"ג)18.925.71
ויטמין E (מ"ג)0.030.01
ויטמין K (מק"ג)5.081.54
סידן (מ"ג)202.4661.13
ברזל (מ"ג)0.890.27
מגנזיום (מ"ג)46.6714.09
זרחן (מ"ג)101.3430.6
אבץ (מ"ג)0.70.21
אשלגן (מ"ג)757.36228.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 25.4% 19.2% 51%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.