דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק דגים וירקות עונה
מרק דגים וירקות עונה
מרק דגים וירקות עונה
מרק דגים לחורף, צילום: אסף לוי

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 381 גרם למנה\יחידה (8-10 סועדים)

  • עגבנייה - 1 ק"ג
    או 400 גרם שימורי עגבניות
  • בס - 500 גרם
    שאריות דג מבשר לבן ללא עצמות
  • ציר דגים - 500 מ"ל
    או מים לבישול
  • תרכיז עגבניות - 3 כפות - סה"כ (123 גרם)
    או קטשופ
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    או כרישה בינונית קצוצה
  • סלרי - כרפס - גבעול (45 גרם)
    חתוך לקוביות בינוניות
  • שום - שן
    קצוצה
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    קלופים וחתוכים לקוביות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות בינוניות
  • שעועית לבנה - כוס (188 גרם)
    מבושלת/גרגירי חומוס שלמים
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    ללא קצוות וחתוכים לקוביות
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • זעפרן - כפית (0.5 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר בינוני מטגנים את הבצל או את פרוסות הכרישה, הסלרי והשום עם השמן, עד להזהבה.
  • 2 מוסיפים לסיר את העגבניות (עדיף ללא קליפה) ואת הקטשופ/תרכיז העגבניות.
  • 3 מבשלים על אש בינונית עד לבעבוע קל ומוסיפים את כל התבלינים.
  • 4 מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומים/ציר דגים (או שמנת - אם רוצים מרק עגבניות רוזה) לפי רצון סמיכות.
  • 5 מתבלים לפי הטעם. מבשלים עד לריכוך הירקות.
  • 6 את שאריות הדג (אפשר להשתמש בכל דג מלבד בסלמון) אפשר לטגן קלות בטיפה שמן זית במחבת (טפלון) בנפרד מהסיר, ולהוסיף שתי דקות לפני ההגשה.
  • 7 לגבי רמת נוזליות - מוסיפים כל פעם מעט מים כדי לראות אם מספיק סמיך.
  • 8 הרי לכם מרק דגים מושלם - בתיאבון חיוך
  • הגשה:
  • 1 מגישים את המרק בקערות אישיות עמוקות.
  • 2 אפשרויות קישוט נרחבות: קצפת משמנת מתוקה/כף שמנת חמוצה/עשבי תיבול טריים.
  • 3 יוצאי הונגריה יעדיפו בצקניות שנקראות "נוקרלי" או אפילו אורז לבן מבושל.
  • 4 אוהבי המטבח האיטלקי יוסיפו חופן פסטה מבושלת.
  • 5 אפשרות קישוט למשקיענים: שמן בזיליקום (בזיליקום טחון עם שמן זית).
טיפ למתכון
אופציונאלי: שימוש בשמנת. תיבול נוסף: עלי בזיליקום/מרווה/אורגנו טריים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. באדיבות קייטרינג פוד דיזיין.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)24965
חלבונים (גרם)19.75 5.18
פחמימות (גרם)267
מתוכן סוכרים (גרם)5.58 1.47
שומנים (גרם)7.56 1.99
מתוכם שומן רווי (גרם)1.36 0.36
כולסטרול (מ"ג)48.89 12.84
נתרן (מ"ג)3,116817.95
סיבים תזונתיים (גרם)3.95 1.04
מים (גרם)312.8682.14
ליקופן (מ"ג)3.380.89
ויטמין A (מק"ג)111.729.33
ויטמין B (מ"ג)5.061.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.990.79
ויטמין B5 (מ"ג)1.180.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)62.4516.39
ויטמין B12 (מק"ג)1.670.44
ויטמין C (מ"ג)71.4118.75
ויטמין E (מ"ג)1.330.35
ויטמין K (מק"ג)8.242.16
סידן (מ"ג)113.7429.86
ברזל (מ"ג)3.160.83
מגנזיום (מ"ג)66.3317.41
זרחן (מ"ג)263.0469.06
אבץ (מ"ג)1.20.31
אשלגן (מ"ג)1,050275.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.990.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.190.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.830.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 13.2% 34.4% 45.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה