דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחה איטלקית אמיתית

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 374 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הספגטי
  • ספגטי - קופסת קרטון (500 גרם)
    ספגטיני או ספגטי
  • מים - לפי הצורך
  • הבטטה
  • בטטה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (626 גרם)
    חתוכות לקוביות קטנות
  • שאר המצרכים
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים דק
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • פטריות פורטבלו - 8 גדלים ממוצעים - סה"כ (360 גרם)
    סלסלה - חלק פרוסות וחלק קצוצות
  • יין לבן - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • לפיזור מעל
  • גבינת פרמזן מגוררת - 5 כפות - סה"כ (40 גרם)
    גדושות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן.
  • 2 בינתיים, שמים במיקרוגל את קוביות הבטטה בכלי סגור, בעוצמה מקסימלית ל- 2-3 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.
  • 3 מטגנים את הבצל ב- 2 כפות השמן עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות (חלקן פרוסות דק וחלקן קצוצות דק) ומטגנים עד שהמים שיצאו מהפטריות התאדו.
  • 4 מוסיפים את היין ומצמצמים שוב. מוסיפים את קוביות הבטטה וכף השמן הנוספת, וממשיכים בטיגון למשך עוד כ- 2 דקות.
  • 5 מסננים את הפסטה (לא שוטפים!) ומוסיפים אותה מיד לתערובת הפטריות והבטטה. מערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל, ומפזרים מעל את הפרמזן.
  • 6 בתיאבון - הספגטי מוכן חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)391105
חלבונים (גרם)13.59 3.64
פחמימות (גרם)6517
מתוכן סוכרים (גרם)9.67 2.59
שומנים (גרם)8.87 2.37
מתוכם שומן רווי (גרם)1.69 0.45
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.01
כולסטרול (מ"ג)5.52 1.48
נתרן (מ"ג)261.5869.98
סיבים תזונתיים (גרם)6.84 1.83
מים (גרם)218.7258.51
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)985.34263.6
ויטמין B (מ"ג)7.922.12
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.11
ויטמין B3 (מ"ג)5.051.35
ויטמין B5 (מ"ג)1.940.52
ויטמין B6 (מ"ג)0.330.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.827.71
ויטמין C (מ"ג)18.654.99
ויטמין E (מ"ג)1.190.32
ויטמין K (מק"ג)3.090.83
סידן (מ"ג)129.334.59
ברזל (מ"ג)1.490.4
מגנזיום (מ"ג)40.2310.76
זרחן (מ"ג)167.944.92
אבץ (מ"ג)0.90.24
אשלגן (מ"ג)755.89202.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 9.5% 14.5% 68.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה