דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורשט בנוסח גרוזיני
בורשט בנוסח גרוזיני
מרק בורשט גרוזיני

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 272 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את חתיכות הבשר (אפשר להשתמש גם בבשר מס` 2 - צלעות) בסיר נפרד בישול חלקי, כמעט מלא (כשעתיים).
  • 2 בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן קלות. מוסיפים לטיגון את התבלינים לפתיחת טעמים. מוסיפים 3 ליטר מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עם הבשר עוד כרבע שעה עד חצי שעה (בודקים מדי פעם את הבשר, אם כבר התבשל נוכל להוסיף את הירקות).
  • 3 מוסיפים לסיר את הירקות (חוץ מהכרוב) וממשיכים בבישול. לאחר כרבע שעה מוסיפים את הכרוב, הכוסברה, השמיר, הפטרוזיליה, רסק העגבניות, עלי הדפנה, אבקת מרק העוף והמלח.
  • 4 מבשלים עד ריכוך מלא של כל הירקות... והבורשט מוכן!
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)24590
חלבונים (גרם)17.99 6.6
פחמימות (גרם)259
מתוכן סוכרים (גרם)5.48 2.01
שומנים (גרם)8.64 3.17
מתוכם שומן רווי (גרם)1.91 0.7
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.150.06
כולסטרול (מ"ג)43.51 15.97
נתרן (מ"ג)950.83349
סיבים תזונתיים (גרם)4.56 1.67
מים (גרם)207.5976.2
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)383.63140.81
ויטמין B (מ"ג)6.562.41
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.09
ויטמין B3 (מ"ג)4.341.59
ויטמין B5 (מ"ג)1.050.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.680.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)58.0121.29
ויטמין B12 (מק"ג)2.871.05
ויטמין C (מ"ג)38.8514.26
ויטמין E (מ"ג)0.930.34
ויטמין K (מק"ג)135.249.62
סידן (מ"ג)73.727.05
ברזל (מ"ג)2.861.05
מגנזיום (מ"ג)50.2218.43
זרחן (מ"ג)198.7972.97
אבץ (מ"ג)3.461.27
אשלגן (מ"ג)753.27276.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 15.4% 32% 44.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.