דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה עם אוראו וליקר
עוגת גבינה עם אוראו וליקר
עוגת גבינה עם עוגיות אוראו שוקולד

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 85 גרם למנה\יחידה (כ- 14 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה מרסקים לחתיכות גסות את 18 עוגיות האוריאו והפתיבר.
  • 2 ממיסים חמאה, מוסיפים לקערת העוגיות ומערבבים.
  • 3 מוסיפים ליקר שרי ומערבבים.
  • 4 את התערובת הנ"ל משטחים ביד/כף בתבנית 24 ס"מ.
  • 5 מכינים את הג`לטין ע"פ הכתוב על האריזה ומניחים להצטננות.
  • 6 בקערה נוספת שמים: גבינה לבנה, אבקת סוכר, סוכר וניל וגבינת מסקרפונה. מערבבים היטב.
  • 7 את השמנת המתוקה מקציפים בקערה נפרדת עד לקבלת קצפת יציבה, ומוסיפים לקערת הגבינות.
  • 8 כאשר הג`לטין הצטנן מוסיפים לקערת הגבינות.
  • 9 חצי מכמות הקרם מורחים בשכבה אחידה על התחתית (עוגיות האוראו).
  • 10 8 עוגיות אוראו שנשארו: מפרידים אותם מהמילוי שלהם. את אותו מילוי מוסיפים לקרם הגבינות שנותר.
  • 11 את עוגיות האוראו שהפרדנו מסדרים יפה בצורת עיגול על הקרם שכבר נמצא בתבנית.
  • 12 את האגוזים הקצוצים מפזרים מעל עוגיות האוראו המסודרות בתבנית.
  • 13 מהקרם הנותר שמים בצד כ- 4-5 כפות גדושות לתוך מזלף ומוסיפים מעט צבע מאכל אדום.
  • 14 את הקרם הנותר שופכים מעל התבנית ועם המזלף יוצרים קישוט כמו בתמונה.
  • 15 ניתן לפזר תלתי שוקולד מריר לקישוט מרשים. לאחר הקישוט מעבירים למקרר לפחות ל- 5-6 שעות להתייצבות העוגה.
  • 16 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ליקר השרי ואת קישוט השוקולד המריר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של טלי קרסנטי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)323380
חלבונים (גרם)4.9 5.77
פחמימות (גרם)2530
מתוכן סוכרים (גרם)6.99 8.22
שומנים (גרם)22.72 26.7
מתוכם שומן רווי (גרם)12.47 14.66
כולסטרול (מ"ג)53.82 63.26
נתרן (מ"ג)163.36192.03
מים (גרם)0.020.03
ויטמין B (מק"ג)1.361.6
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)26.9831.71
ברזל (מ"ג)00
אבץ (מ"ג)0.090.1
אשלגן (מ"ג)0.140.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.351.58
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 43.1% 9.3% 47.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.76 (0.76 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.