דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 509 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק דלורית ושעועית אדומה
מרק חורפי בריא עם דלורית ושעועית אדומה
  • 1 שוטפים היטב שעועית מושרית ומבשלים כשעה, על אש גבוהה לפני הרתיחה ואחרי זה על אש נמוכה.
  • 2 מקלפים דלורית, מנקים וחותכים לקוביות קטנות, בערך 2X2 ס"מ. חותכים סלרי, בצל ושום לחתיכות קטנות.
  • 3 מחממים בסיר גדול 2 כפות שמן ומטגנים בו קודם את הסלרי ואחרי זה גם את הבצל עם השום. מערבבים ומטגנים כ- 5 דקות.
  • 4 מוסיפים קוביות דלורית ועגבניות מרוסקות, מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות.
  • 5 מוסיפים ציר עוף, ככוס וחצי מים רותחים, מתבלים, מכניסים פנימה צרור קטן של עלי סלרי ומביאים את המרק לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות עד שהדלורית מתרככת.
  • 6 אחרי 40 דקות, שוטפים היטב את השעועית שהתבשלה בסיר השני ומכניסים לסיר עם המרק. מערבבים הכל יחד ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.
  • 7 מוציאים את צרור הסלרי, מתקנים את התיבול ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם אין לכם ציר עוף, אפשר להשתמש בציר ירקות או מים. אני מניחה שלא תהיה ברירה ותצטרכו להוסיף אבקת מרק עוף או תבלינים נוספים. לכו בעקבות הטעם.
  • 2 אפשר להשתמש בשעועית לבנה. אפשר להשתמש בשעועית קפואה או משומרת.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.8% 4.2% 21.5% 61.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.06 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב