דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 498 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תבשיל בשר בקר ותפוחי אדמה
כתף בקר בבישול איטי וארוך עם תפוחי אדמה
  • 1 פורסים את הבשר לפרוסות בגודל בינוני ובעובי ס"מ וחצי בערך. שוטפים, מניחים על מסננת ומשהים כרבע שעה.
  • 2 בסיר סוטג` רחב מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים את הפפריקה והאריסה (לפתיחת טעמים), מערבבים היטב בשמן הטיגון ומוסיפים את פרוסות הבשר והמלח הגס. סוגרים את הבשר משני הצדדים. לאחר מספר דקות הבשר מגיר נוזלים ונותנים לו להתבשל במיצים של עצמו עד צמצום מעט מהנוזלים.
  • 3 מוסיפים את הפלפל השחור, הכוסברה המיובשת, הבזיליקום ואבקת המרק, ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים את הבשר על אש בינונית כשעה עד שעה וחצי (בישול כמעט מלא - רצוי לבדוק מדי פעם את הבשר במהלך הבישול).
  • 4 מוסיפים את הסלרי, תפוחי האדמה והמלח לסיר (מסדרים את נתחי הבשר מעל תפוחי האדמה), מפזרים מעל את האורגנו ומבשלים על אש נמוכה כשעה נוספת, 20 דקות ראשונות עם מכסה מעט פתוח, לאחר מכן סוגרים את המכסה ומבשלים עד שהבשר מוכן (הרוטב בסוף הבישול צריך להיות עד רבע הגובה של שכבות הבשר ותפוחי האדמה).
  • 5 התבשיל מוכן - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטג` רחב.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לא חובה להוסיף אבקת מרק אלא להוסיף מעט יותר מלח לתבשיל (לפי הטעם).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 16.8% 45% 34.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב