דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רביולי ביתי במילוי מנגולד וגבינת פטה
רביולי ביתי במילוי מנגולד וגבינת פטה
רביולי ביתי במילוי מנגולד וגבינת פטה
רביולי ביתי במילוי מיוחד וטעים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 199 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 במעבד מזון מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבל גוש בצק רך וגמיש. מרדדים באמצעות מכונת פסטה (ל- 6) או ידנית וקורצים רביולי בצורה ובגודל הרצויים. מקמחים מעט את הבצק בין רידוד לרידוד וכמו כן, מקמחים את משטח העבודה.
  • 2 מכינים את המילוי: קוצצים דק בצל אחד ו- 2 שיני שום ומטגנים בשתי כפות שמן עד הזהבה. מוסיפים מנגולד חתוך לרצועות גסות ומטגנים יחד עד שהמנגולד נהיה רך ומאבד חצי מהנפח שלו. מקררים, מסננים נוזלים מיותרים, מוסיפים גבינת פטה מפוררת, מתבלים (קורט מלח, קורט פלפל שחור וקורט מוסקט - לפי הטעם) ומערבבים היטב.
  • 3 ממלאים את הרביולי: על כל עיגול בצק מניחים בין חצי כפית לכפית מילוי, מרטיבים את קצוות הבצק ומכסים עם עיגול נוסף. מהדקים את הקצוות.
  • 4 מבשלים את הרביולי: בסיר גדול מרתיחים מים עם חצי כפית מלח, זורקים פנימה רביולי ומבשלים כ- 10 דקות או עד שהרביולי מוכנים וצפים על פני המים.
  • 5 בינתיים מכינים רוטב: מטגנים בשתי כפות שמן בצל אחד ו- 3 שיני שום קצוצות, מוסיפים עגבניות שרי חתוכות לרבעים, כוס מחית עגבניות Passata, קצת מים במידת הצורך (עם הרוטב סמיך מדי) ומתבלים לפי הטעם (קורט מלח, קורט פלפל שחור, אורגנו, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות עד שהרוטב נראה מוכן.
  • 6 מגישים רביולי ביתיים על מצע רוטב עגבניות בליווי בזיליקום וגבינת פרמז`ן מגוררת.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם אין לכם מכונת פסטה אבל יש משטח עבודה גדול ונוח, בהחלט ניתן לרדד את הבצק ידנית.
  • 2 אם אתם רוצים פסטה מושקעת יותר אפשר להחליף את שלוש הביצים בשבעה חלמונים.
  • 3 אחד היתרונות הגדולים של רביולי ביתי הוא שאפשר למלא אותו בכל סוג של מילוי ולהגיש עם כל סוג של רוטב. תהיו יצירתיים! אני כבר מתכננת את הנגלה הבאה במילוי דלעת או בטטה ברוטב שמנת ונגלה נוספת במילוי בשרי.

ציוד נדרש: מעבד מזון, מכונת פסטה (לא חובה).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את גבינת הפרמזן והבזיליקום שמגישים מעל.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)306154
חלבונים (גרם)11.25 5.66
פחמימות (גרם)3819
מתוכן סוכרים (גרם)3.28 1.65
שומנים (גרם)12.73 6.4
מתוכם שומן רווי (גרם)4.55 2.29
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)97.6 49.11
נתרן (מ"ג)1,578793.98
סיבים תזונתיים (גרם)1.52 0.77
מים (גרם)103.6452.15
ליקופן (מ"ג)0.480.24
ויטמין A (מק"ג)161.9881.5
ויטמין B (מ"ג)1.820.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.520.26
ויטמין B5 (מ"ג)0.640.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.0413.61
ויטמין B12 (מק"ג)0.510.26
ויטמין C (מ"ג)11.065.57
ויטמין D (מק"ג)0.450.22
ויטמין E (מ"ג)0.980.49
ויטמין K (מק"ג)104.9952.82
סידן (מ"ג)141.9171.4
ברזל (מ"ג)1.490.75
מגנזיום (מ"ג)40.5320.39
זרחן (מ"ג)139.5770.22
אבץ (מ"ג)1.090.55
אשלגן (מ"ג)330.72166.4
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.590.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.460.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.690.85
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.510.76

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 20.2% 17.9% 59.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.