מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 447 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הקציצות
- בשר בקר טחון - 500 גרם
- כוסברה - 1/4 צרור - סה"כ (23 גרם)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
- כורכום - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל לבן - כפית שטוחה
- מלח - כפית שטוחה
- ראס אל חנות - כפית אחת
- הירקות
- בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
- שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
- עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
- חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
- תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
- קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
- פפריקה - כף שטוחה
- פפריקה - כפית שטוחה
- מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מי בא לצהריים?
- 1 מערבבים את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה, יוצרים קציצות בגודל בינוני ומכניסים למקרר עד להכנת תבשיל הירקות.
- 2 מטגנים את רצועות הבצל בשמן עד לשקיפות, מוסיפים את העגבניות ומטגנים קלות. מוסיפים את החציל, תפוחי האדמה והקישואים, ומערבבים עד להתרככות למשך כ- 10 דקות.
- 3 מוסיפים את התבלינים, מערבבים עוד כ- 5 דקות, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- 4 מוסיפים את הקציצות לרוטב עם הירקות ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בבקר רזה המתאים גם לטחינה (כתף, פילה, פילה מדומה).
הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
8.6% |
13% |
31.3% |
47.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב