דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות דלעת, בטטה וגבינת פטה עם קמח מלא
לביבות דלעת, בטטה וגבינת פטה עם קמח מלא
לביבות דלעת, בטטה וגבינת פטה עם קמח מלא
לביבות חנוכה מקוריות

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 במעבד מזון או פומפייה מגרדים דק את הדלעת והבטטה, וסוחטים היטב את הנוזלים.
  • 2 בקערה מערבבים את הירקות הסחוטים, הביצה, התבלינים, השמיר והקמח, ומערבבים. מפוררים פנימה גם את גבינת הפטה ומערבבים שוב.
  • 3 מרטיבים את הידיים, יוצרים מעין קציצות שטוחות בגודל רצוי ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 30 דקות בלי להפוך, או כ- 20 דקות על צד אחד וכ- 10 דקות נוספות על הצד השני. מגישים מיד לביבות דלעת ובטטה מושלמות עם יוגורט לבן או שמנת חמוצה. אם נשאר - שומרים במקרר.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להחליף את השמיר בכל עשב תיבול אחר או להשמיט אותו לגמרי מהמתכון.
  • 2 אפשר להחליף את הפטה בגבינה בולגרית או ריקוטה.
  • 3 אם אתם מתעקשים, אפשר לטגן את הלביבות. רצוי לא בשמן עמוק.

ציוד נדרש: מעבד מזון או פומפיה.

הערך התזונתי לא כולל את היוגורט או את השמנת החמוצה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)49101
חלבונים (גרם)2.05 4.25
פחמימות (גרם)612
מתוכן סוכרים (גרם)1.58 3.28
שומנים (גרם)1.94 4.03
מתוכם שומן רווי (גרם)1.17 2.43
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)16.63 34.51
נתרן (מ"ג)173.5360.02
סיבים תזונתיים (גרם)0.7 1.46
מים (גרם)36.8876.53
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)211.62439.12
ויטמין B (מ"ג)0.751.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.21
ויטמין B3 (מ"ג)0.270.56
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.9218.51
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.3
ויטמין C (מ"ג)4.8210.01
ויטמין D (מק"ג)0.060.12
ויטמין E (מ"ג)0.340.71
ויטמין K (מק"ג)0.711.47
סידן (מ"ג)49.01101.7
ברזל (מ"ג)0.51.04
מגנזיום (מ"ג)7.8816.35
זרחן (מ"ג)41.7986.72
אבץ (מ"ג)0.340.7
אשלגן (מ"ג)102.09211.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.460.95
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.40.84

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 18.5% 19.5% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה