דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לביבות דלעת, בטטה וגבינת פטה עם קמח מלא
לביבות חנוכה מקוריות
  • 1 במעבד מזון או פומפייה מגרדים דק את הדלעת והבטטה, וסוחטים היטב את הנוזלים.
  • 2 בקערה מערבבים את הירקות הסחוטים, הביצה, התבלינים, השמיר והקמח, ומערבבים. מפוררים פנימה גם את גבינת הפטה ומערבבים שוב.
  • 3 מרטיבים את הידיים, יוצרים מעין קציצות שטוחות בגודל רצוי ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 30 דקות בלי להפוך, או כ- 20 דקות על צד אחד וכ- 10 דקות נוספות על הצד השני. מגישים מיד לביבות דלעת ובטטה מושלמות עם יוגורט לבן או שמנת חמוצה. אם נשאר - שומרים במקרר.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להחליף את השמיר בכל עשב תיבול אחר או להשמיט אותו לגמרי מהמתכון.
  • 2 אפשר להחליף את הפטה בגבינה בולגרית או ריקוטה.
  • 3 אם אתם מתעקשים, אפשר לטגן את הלביבות. רצוי לא בשמן עמוק.

ציוד נדרש: מעבד מזון או פומפיה.

הערך התזונתי לא כולל את היוגורט או את השמנת החמוצה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 18.5% 19.5% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב