דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 640 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף בתנור עם ירקות
ארוחת עוף בתנור עם ירקות, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 לערבב בקערה את המלח, הפפריקה ושמן הזית, ולמרוח על כרעי העוף בתבנית האפייה של התנור.
  • 2 לחתוך את תפוחי האדמה, הבטטות והגזרים לקוביות גדולות, את הבצלים לרבעים ואת העגבניות לפרוסות.
  • 3 להוסיף לתערובת התבלינים את המים ולהקפיץ בתוכה את כל הירקות החתוכים. לפזר מסביב לעוף את הירקות בתבנית.
  • 4 להוסיף לתבנית את ענפי הרוזמרין, שיני השום השלמות ופרוסות הלימון, למזוג מעל את יתרת הרוטב, למרוח היטב על כל העוף והירקות, ולתבל בכוסברה יבשה ופלפל שחור מעל לפי הטעם.
  • 7 לכסות בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ולאפות כשעה בחום של 200 מעלות.
  • 8 להסיר את הכיסוי ולאפות עוד כ- 20-30 דקות (ניתן למרוח מעל עוד רוטב פפריקה לקבלת צבע מושך יותר). תיהנו מארוחת עוף בתנור עם ירקות!
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף כל ירק שאוהבים.

יש להשתמש בכרעי עוף רגילים (במצרכים מצוין המשקל לחלקים אכילים בלבד לשם חישוב הערך התזונתי של המתכון). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.6% 14% 37.5% 41.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב