דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 452 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות (תלוי בגודל))

  • העדשים והירקות
  • עדשים - 400 גרם
    כ- 2 כוסות (שחורות וירוקות)
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • סלרי - כרפס - 3 גבעולים - סה"כ (135 גרם)
    מקלות סלרי
  • שום - 3 שיניים
  • פטרוזיליה - 52 גרם
    שורש + 2-3 כפות (קצוצה)
  • שמן קנולה -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות לטיגון (או שמן זית)
  • נוזלי הבישול (2 ליטר סה"כ)
  • ציר עוף - 700 מ"ל
    או רק מים למתכון צמחוני
  • מים - 1.3 ליטר
  • עלי דפנה - 2 עלים
  • התיבול
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 2 כפיות גדושות
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מתוקה
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • זנגביל טחון - 1/3 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    אבקת ג`ינג`ר
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט טרי

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק עדשים שחורות וירוקות
מרק עדשים שחורות וירוקות עם לחם
  • 1 משרים את העדשים במים במשך שעתיים-שלוש לפחות.
  • 2 חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות (כולל שורש הפטרוזיליה). בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את כל הירקות במשך כ- 5 דקות או יותר, עד שהבצל נהיה שקוף.
  • 3 מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר. מערבבים עם הירקות, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה, מוסיפים את נוזלי הבישול (ציר עוף + המים) ועלי הדפנה, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45 דקות או עד שהעדשים מתרככות. מדי פעם מסירים את הקצף שצף על פני המרק ומערבבים.
  • 4 לקראת סוף הבישול מוציאים החוצה את עלי הדפנה, מתבלים את המרק, מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומכבים את האש. שומרים בצד כ- 3 מצקות של עדשים וירקות (ללא נוזלים) ואת השאר טוחנים באמצעות בלנדר, בלנדר מוט או מעבד מזון. מחזירים את העדשים והירקות לסיר, מערבבים, טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
  • 5 מגישים עם לחם בצד והרי לכם מרק עדשים משובח ביותר!
  • 6 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 השתמשתי בשני סוגי העדשים, ירוקות ושחורות, אבל אפשר להשתמש רק בסוג אחד כלשהו.
  • 2 אם רוצים מרק פרווה אפשר להכין אותו ללא ציר עוף, רק על בסיס מים.
  • 3 אם אין לכם שום דרך לטחון את המרק, אפשר להגיש אותו כמו שהוא. פשוט כשהמרק טחון המרקם שלו סמיך ועשיר יותר.
  • 4 אני ממליצה להוסיף תבלינים בהדרגה ולטעום בין לבין, כי בסופו של דבר תיבול זה עניין של טעם.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. המרק אינו צמחוני, אך יכול להיות כזה במידה ומוותרים על ציר העוף ושמים במקום מים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.1% 11.1% 20% 53.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב