דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן בורבושלה מתוק מהמטבח הגיאורגי

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 38 גרם למנה\יחידה (10 יחידות גדולות - מנה לזוג)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 טורפים במטרפה ידנית את הביצים, הוודקה, סוכר הוניל והסודה לשתייה יחד. מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים ידנית לבצק חלק, אחיד ולא דביק.
  • 2 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח, לשים מעט, מכסים בניילון נצמד ומשהים כשעה. מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים קטנים, מכסים ומשהים שוב כחצי שעה.
  • 3 מרדדים כל כדור לרצועה ארוכה ודקה, כמעט עד שקיפות וברוחב של כ- 10 ס"מ (ניתן להיעזר במכונת פסטה לרידוד). בעזרת גלגלת רגילה או זיגזג, חוצים כל רצועה ל- 2 רצועות ארוכות. עושים כך עם שאר כדורי הבצק (כל הרצועות צריכות להיות מוכנות לקראת טיגון).
  • 4 מחממים סיר עם שמן עד אמצע הגובה (טיגון בשמן עמוק - משאירים כל זמן הטיגון על אש בינונית ולא גבוהה). נועצים מזלג בקצה אחד של רצועת בצק, את הקצה השני מחזיקים ביד השנייה ומתחילים לטגן. תוך כדי טיגון כורכים את קטע הבצק שכבר טוגן סביב המזלג. כשמגיעים לסוף הרצועה צובטים ומהדקים מעט באחד הקצוות. ממשיכים לטגן את השושנה שנוצרה מכל הצדדים עד הזהבה. עושים כך עם שאר רצועות הבצק ומניחים על נייר סופג.בוזקים מעל אבקת סוכר בנדיבות.
  • 5 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בבורבושלה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק בכמות השמן המצוינת באופן ההכנה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)142374
חלבונים (גרם)3.35 8.8
פחמימות (גרם)1743
מתוכן סוכרים (גרם)1.6 4.21
שומנים (גרם)6.84 17.95
מתוכם שומן רווי (גרם)0.68 1.78
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)37.94 99.59
נתרן (מ"ג)14.538.06
מים (גרם)7.7720.4
ויטמין A (מק"ג)16.3242.83
ויטמין B (מ"ג)0.240.62
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.41
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.7912.58
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.24
ויטמין D (מק"ג)0.210.55
ויטמין E (מ"ג)0.110.28
ויטמין K (מק"ג)0.030.08
סידן (מ"ג)5.7315.03
ברזל (מ"ג)0.180.47
מגנזיום (מ"ג)1.223.21
זרחן (מ"ג)20.253.01
אבץ (מ"ג)0.130.35
אשלגן (מ"ג)14.1137.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.51
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.42
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.98
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.350.91

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 25.6% 12.6% 61.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.