מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 467 גרם למנה\יחידה (מנות גדולות)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק כרובית בריא
- 1 מחממים בסיר עם מים רותחים את פרחי הכרובית, שוכחים מהם לזמן מה עד שיתרככו ובינתיים עוברים להכנת המרק.
- 2 שמים בסיר שמן זית ומטגנים-מאדים את בצלצלי השאלוט יחד עם הג`ינג`ר עד לשקיפות חלקית.
- 3 דואגים שהסיר יהיה מכוסה על מנת לתת לזה את האפקט הרצוי ומוסיפים את הכרישה. ממשיכים לאדות עוד מספר דקות.
- 4 מוסיפים את הפטריות הקצוצות לסיר ואת עלה המרווה.
- 5 מוסיפים את שמנת הקוקוס עד שהיא נמסה לגמרי וממשיכים באידוי עד לנקודה שהכרובית התרככה מספיק וניתן להוסיפה לסיר.
- 6 מוסיפים את פרחי הכרובית לסיר ובזהירות מוסיפים גם את המים שהיא בושלה בהם, תאמינו לי זה מוסיף טעמים חזקים.
- 7 שימו לב שהמים יכסו תמיד את הירקות בס"מ אחד, עד להתרככות מוחלטת והתפרקות של הרכיבים.
- 8 לאחר רתיחה של המרק, יש לכבות את האש ולרסק את הירקות במוט בלנדר (סטיק) עד לכדי תערובת בעלת מרקם אחיד.
- 9 מעבירים את המרק רתיחה נוספת על מנת לצמצם נוזלים. מגישים חם עם עלה מרווה בצד.
- 10 הרי לכם מרק כרובית נהדר - בתאבון!
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מוט בלנדר (סטיק).
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון-אידוי. הערך התזונתי לא כולל את שמנת הקוקוס ואת עלה המרווה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
15.1% |
11.8% |
15.8% |
57.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב