דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ניוקי ביתי טעים ביותר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 224 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 אופים את תפוחי האדמה בתנור בקליפתם (רצוי על מצע של מלח גס, אבל לא הכרחי) לכשעה בנייר כסף על 200 מעלות, עד לריכוך.
  • 2 מוציאים ומניחים להתקרר. מקלפים ומועכים עם מזלג לפירה. מוסיפים את החמאה, המלח, החלמון והפרמזן, ולשים בעדינות עד לחיבור של המרכיבים.
  • 3 מוסיפים לאט את הקמח, תוך כדי ערבוב (לא מומלץ ללוש, כי לישה תגרום לאיבוד של האווריריות), על משטח מקומח, עד שהבצק לא דביק (לפעמים צריך קצת יותר מכוס, לפעמים קצת פחות... תלוי במידת היובש של תפוחי האדמה).
  • 4 יוצרים נחש ארוך, וחותכים למלבנים קטנים. יוצרים על כל מלבן חריצים בעזרת מזלג ומצמידים מעט את הקצוות ליצירת צורה מעגלית.
  • 5 מרתיחים בסיר ליטר מים רותחים עם כף מלח. מכניסים את הניוקי, בכמה נגלות, ומוציאים כשהם צפים. מעבירים למסננת ומשם לצלחת.
  • 6 מוסיפים את השרי והבזיליקום, מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים מעל פרמזן.
  • 7 זהו - הצלחתם להכין ניוקי תפוחי אדמה ביתי נפלא!
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)327146
חלבונים (גרם)8.04 3.59
פחמימות (גרם)4319
מתוכן סוכרים (גרם)2.51 1.12
שומנים (גרם)14.06 6.28
מתוכם שומן רווי (גרם)4.55 2.03
כולסטרול (מ"ג)47.91 21.39
נתרן (מ"ג)1,895846.06
סיבים תזונתיים (גרם)2.76 1.23
מים (גרם)144.6664.58
ליקופן (מ"ג)1.480.66
ויטמין A (מק"ג)41.4318.5
ויטמין B (מ"ג)3.151.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.830.82
ויטמין B5 (מ"ג)0.730.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.360.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.110.76
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.05
ויטמין C (מ"ג)15.847.07
ויטמין D (מק"ג)0.160.07
ויטמין E (מ"ג)0.410.19
ויטמין K (מק"ג)4,1551,855
סידן (מ"ג)91.4640.83
ברזל (מ"ג)0.680.3
מגנזיום (מ"ג)30.8713.78
זרחן (מ"ג)90.7140.5
אבץ (מ"ג)0.590.26
אשלגן (מ"ג)516.8230.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.60.27
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.540.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 20.7% 11.8% 63.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה