דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 224 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ניוקי תפוחי אדמה
ניוקי ביתי טעים ביותר
  • 1 אופים את תפוחי האדמה בתנור בקליפתם (רצוי על מצע של מלח גס, אבל לא הכרחי) לכשעה בנייר כסף על 200 מעלות, עד לריכוך.
  • 2 מוציאים ומניחים להתקרר. מקלפים ומועכים עם מזלג לפירה. מוסיפים את החמאה, המלח, החלמון והפרמזן, ולשים בעדינות עד לחיבור של המרכיבים.
  • 3 מוסיפים לאט את הקמח, תוך כדי ערבוב (לא מומלץ ללוש, כי לישה תגרום לאיבוד של האווריריות), על משטח מקומח, עד שהבצק לא דביק (לפעמים צריך קצת יותר מכוס, לפעמים קצת פחות... תלוי במידת היובש של תפוחי האדמה).
  • 4 יוצרים נחש ארוך, וחותכים למלבנים קטנים. יוצרים על כל מלבן חריצים בעזרת מזלג ומצמידים מעט את הקצוות ליצירת צורה מעגלית.
  • 5 מרתיחים בסיר ליטר מים רותחים עם כף מלח. מכניסים את הניוקי, בכמה נגלות, ומוציאים כשהם צפים. מעבירים למסננת ומשם לצלחת.
  • 6 מוסיפים את השרי והבזיליקום, מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים מעל פרמזן.
  • 7 זהו - הצלחתם להכין ניוקי תפוחי אדמה ביתי נפלא!
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 20.7% 11.8% 63.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב